İBB kar yağışının barajları doldurduğunu açıkladı

İBB kar yağışının barajları doldurduğunu açıkladı

İBB, İstanbul'daki kar kalınlığının 8 santimetre olduğunu ve barajlardaki doluluk oranının arttığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı yerini sulu kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışının bugün gün boyu aralıklarla kuvvetli yağacağı ve fırtına ile birlikte kar yağışının tipiye dönüşeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (40 ila100 km/saat) eseceği öngörülüyor.

METROBÜS SABAHA KADAR HİZMET VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Dün gece 1920 personel, 908 araç ana arterler ana arter ve meydanlarda görev yaptı. Gece yarısından sonra düşen hava sıcaklığı nedeniyle birçok yol ve köprüde buzlanma meydana geldi. Buzlanma erken uyarı sistemi sabah saatlerine kadar 179 defa çeşitli bölgelerden uyarı sinyali gönderdi. Ekipler gelen sinyaller doğrultusunda tuzlama çalışması yaptı. Şehir merkezi dışında daha etkili olan kar yağışı köylerde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yollarının açık tutulmasında kullanıldı. Toplu ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmazken metrobüs sabaha kadar hizmet verdi. Ekipler gece boyunca 3 bin 847 ton tuz; karayolları ekipleri köprülerde 3 bin 350 kg üre kullandı. Ekipler, fırtına ve kar yağışı nedeniyle devrilen 29 ağacı kaldırdı, çatısı uçan 2 binaya müdahale etti.

İstanbul'da kar yağışı etkili oldu

KAR KALINLIĞI ORANLARI

Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları:

Bayrampaşa, Esenler : 1-3 cm Başakşehir,

Hadımköy : 3-5 cm

Kağıthane, Alibeyköy, Sultangazi : 3 cm

Arnavutköy : 5 cm

Istırancalar : 40cm

Çatalca : 5 cm

Beykoz'un yüksekleri : 6 cm

Kartal, U. Mumcu : 7 cm

Tuzla, Sultanbeyli, Akfırat : 8cm

BARAJLAR DOLUYOR

Alınan son yağışlarla birlikte İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 59.58'e ulaşırken 518 milyon m3 su bulunmaktadır. Istırancalar, Pabuçdere, Kazandere barajlarında doluluk yüzde 100'e ulaşırken, Terkos yüzde 85, Alibeyköy yüzde 83, Ömerli yüzde 62, Büyükçekmece yüzde 35'e ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.