İbn Haldun Üniversitesi’nden "Kudüs'ün Kandilleri Eğitim Programı"

İbn Haldun Üniversitesi’nden "Kudüs'ün Kandilleri Eğitim Programı"

Program kapsamında 18 Şubat'ta başlayıp 7 Nisan'da tamamlanacak derslere katılım için internet üzerinden 5 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek

İSTANBUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi, Filistin Bölge Masası ile Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle düzenlediği "Kudüs'ün Kandilleri Eğitim Programı" kapsamında derslere 18 Şubat'ta başlayacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 7 hafta sürecek eğitim programında katılımcılar Filistin'i tarihi, siyasi, hukuki ve kültürel açıdan detaylı tanıma imkanı bulacak.

Güncel durumun da her yönüyle ele alındığı programda seminerler dersleri destekleyici içeriğe sahip olacak.

Program kapsamında 18 Şubat'ta başlayıp 7 Nisan'da tamamlanacak dersler İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Yerleşkesi'nde bulunan Darülkurra Medresesi'nde pazar günleri saat 10.00 ila 15.30 arasında yüz yüze yapılacak.

Ders ve etkinliklere katılım durumu, ödevler ile final sınavı puanlandırılacak, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.

Programa başvurular "https://forms.gle/g5Mnp1SjDrpyuP1R9" bağlantı adresinden 5 Şubat'a kadar yapılabilecek.

Programda yer alacak dersler:

"Kur'an ve Siyer Üzerinden Yahudi ve Hristiyanlar (Halid Uveysi), Üç Din Açısından Kudüs (Eldar Hasanoğlu), Filistin Tarihi 19. ve 20. Yüzyıl (Zahide Tuba Kor), Filistin Tarihi Erken Dönem (Abdüssamet Sarıkaya), Ana Hatlarıyla İslam Tarihi (Ercüment Asil), Siyonizm ve İsrail Siyaseti (Özgür Dikmen), Orta Doğu'daki Güç Dengeleri ve Filistin'e Etkisi (Ahmet Yusuf Özdemir), Filistin Bağlamında Orta Doğu'daki Siyasi ve İdeolojik Akımlar (Ahmet Yusuf Özdemir), Aksa Tufanı ve Sonrası Dünya, Filistin ve İsrail (Emine Çınar)."

Program kapsamında düzenlenecek seminerler:

"Dünü, Bugünü ve Yarınıyla Filistin (Taha Kılınç), Medya, Manipülasyon ve Şiddet Politikaları (Ersin Çelik), Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları İhlali Bağlamında Filistin (Gülden Sönmez), Filistin Edebiyatı (Peren Birsaygılı Mut), İslam Coğrafyasında Kudüs’ün Önemi (Musa Biçkioğlu), Filistin İç Siyaseti: Hamas ve El-Fetih Kimlik, Hedef ve Yöntemleri (Ahmet Yusuf Özdemir), Mescid-i Aksa Sanal Turu (Abdussamet Aydın)."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.