İbrahim Hakkı İşitme Cihazı Bekliyor

İbrahim Hakkı İşitme Cihazı Bekliyor

İbrahim Hakkı da diğerleri kadar çocuk. Koşuyor, hopluyor, zıplıyor, çevresindekileri çok anlamasa da bir koşu geldiği dünyanın tadını çıkarmak istiyor. O da duymak istiyor.

İbrahim Hakkı henüz 3 yaşında. 18.12.2005 tarihinde bir koşu gelivermiş dünyaya.

Prematüre doğmuş ve kendini kuvözde bulmuş. Tam “merhaba dünya, artık seni görebilir, duyabilirim” demeye hazırlanırken ikinci şokunu yaşamış; dünyayı görmek için sabırsızlanan gözleri yeterince görmüyormuş. Duymak ise hayalmiş minik İbrahim Hakkı için.

Çevresini algılamak için kullanacağı, dış dünyayla bağlantı kuracağı iki duyu organı da İbrahim Hakkı’yı doğar doğmaz yüzüstü bırakmış.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi K.B.B. bölümündeki doktorlar bir umut var demişler ve minik bebeğe duyabilmesi için kulaklık takmışlar.

Görme ve duyma sorununun dışında İbrahim Hakkı da diğerleri kadar çocuk. Koşuyor, hopluyor, zıplıyor, çevresindekileri çok anlamasa da bir koşu geldiği dünyanın tadını çıkarmak istiyor.

İşte böyle günlerden birinde İbrahim Hakkı kulaklığını kaybetmiş. Nerede düşürdüğünü de bilmiyor, bilse de çok minik, söyleyemiyor. Devletin verdiği kulaklığı olmayınca duyamıyor. Şimdi hayat onun için pek bir karanlık, pek bir sessiz. Duymayınca konuşmak da istemiyor.

Esnaf olan babası ailenin geçimini bile temin edemiyor. Kirasını dahi ödeyememiş, arkadaşları aralarında para toplayıp kirayı ödemiş ve biraz da erzak almışlar aileye. Yeni kulaklık için yıllarca çalışıp para biriktirmesi lazım. Ama İbrahim Hakkı bekleyemez ki o kadar. O, bilmek, görmek, duymak, öğrenmek istiyor.

Ne dersiniz İbrahim Hakkı’ya yeni bir kulaklık almak için destek olmak ister misiniz?
Çok değil, ele ele verip toplamamız gereken para 2.500 TL.

Gelin, bugün kendimiz için bir iyilik yapalım. Zira biliriz ki, “İyilik yapan iyilik bulur”.

İbrahim Hakkı'nın işitme cihazı teminine katkı için:

http://www.denizfeneri.org.tr/icerik.aspx?kod=BIRHAYATKURTAR





 

Etiketler :