İbrahim Subaşı Hoca Hakk'a yürüdü

İbrahim Subaşı Hoca Hakk'a yürüdü

Yüzlerce talebe ve hoca yetiştiren Niksarlı din alimlerinden İbrahim Subaşı Hoca Hakk'a yürüdü. Uzun bir süredir rahatsızlığı bulunan Subaşı'nın cenazesi Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Yüzlerce talebe ve hoca yetiştir Niksarlı din alimlerinden İbrahim Subaşı Hocaefendi, bu sabah İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti.

Bir dönem Dersaadet Kitabevi'nde birikimlerini talebeleri ile paylaşan Subaşı'nın cenazesi yarın ikindi namazına müteakiben Fatih Camii'nden kaldırılacak.

İBRAHİM SUBAŞI KİMDİR? (1926 Tokat/Niksar – 2012 İstanbul)

1926'da Tokat'ın Niksar ilçesinde dünyaya geldi. İlk tahsilini ve İslami ilimleri kendi beldesinde Dursun Gümen Hoca Efendiden yaptı. 1953 yılında İstanbul'a geldi. Zamanın hoca efendileri Ömer Nasuhi Bilmen, Bekir Haki Efendi, Ermenekli Saffet Efendi, Abdullah Güzelyazıcı'dan uzun seneler ilim tahsil etti.

Sırası ile İsmailağa, Haydar Kaptanpaşa, Beyoğlu Kamer Hatun, Kasımpaşa Büyük camilerinde imam-hatiplik yaptı. Akabinde Bursa Karacabey ve Şile'yi müteakip uzun yıllar İstanbul Fatih ilçelerinde vaizlik ve Müftü vekilliklerinde bulundu. 1982 senesinde emekli oldu.

Yüzlerce talebe ve hoca yetiştirdi. İlmi çalışmalarda bulundu gün ışığına birçok eser çıkardı. Biri kız, beş evladı dünyaya geldi. Emekliliğinden sonrada sahibi bulunduğu Dersaadet Kitabevinde uzun yıllar edindiği ilimleri Hoca Efendi, talebeleri ile paylaştı.

İslami bilimlerin Osmanlı Kültüründen günümüze aktarılmasında köprü oldu. Son döneminde uzun süren rahatsızlıkların akabinde bugün Hakk'a yürüdü.

HABER 7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.