İç Anadolu'da çiçekçiler "14 Şubat Sevgililer Günü"nde yoğun mesai harcıyor

İç Anadolu'da çiçekçiler "14 Şubat Sevgililer Günü"nde yoğun mesai harcıyor

Sivas, Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Niğde ve Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma...

SİVAS (AA) - Sivas, Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Niğde ve Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çiçekçilerde, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.

Sivas'ta siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcayan çiçekçiler, hazırladıkları buketleri müşterilerin adreslerine teslim ediyor.

İstisna kapsamında olanlar ise önceden verdikleri siparişleri çiçekçilerden alabiliyor.

Kent merkezindeki çiçekçilerden Ebubekir Dilmen, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kısıtlamadan muaf tutulmalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Kovid-19 sürecinde telefonla ve sosyal medyadan sipariş aldıklarını anlatan Dilmen, "Bu süreçte işlerimiz biraz düştü ama telefonla veya sosyal medyadan siparişlerimiz arttı. Sevgililer Günü'nde de kısıtlama kapsamında olanlar bize sosyal medya aracılığıyla ulaşıyor ve çiçeklerini evlerine kadar götürüyoruz. Evi iş yerimize yakın olan vatandaşlar ile kısıtlamadan muaf olanlar ise gelip buradan alışverişini yapabiliyor." diye konuştu.

- Kayseri

Kayseri'de ağırlıklı olarak sosyal medya ve telefon üzerinden aldıkları siparişleri kısıtlama nedeniyle dışarı çıkamayan müşterilerine ulaştırmak isteyen çiçekçiler, yoğun tempoyla çalışıyor.

Çiçekçi Oktay Açıkgöz, AA muhabirine, yaklaşık 15 yıldır bu sektörde çalıştığını ancak son bir yılın farklı geçtiğini dile getirdi.

Sevgililer Günü dolayısıyla işlerde önceki günlere göre yoğunluk yaşandığını belirten Açıkgöz, "Geçmiş yıllara göre satışlarda düşüş var ama çok şükür yine de hareketli geçiyor. Bir sıkıntımız yok, çiçeklerimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Gece 24.00'e kadar evlere servis şeklinde hizmet verebiliyoruz. Mağazaların, alışveriş merkezlerinin, hediyelik eşya dükkanlarının kapalı olması da bizim işlerimizi olumlu yönde etkiledi." dedi.

- Nevşehir

Nevşehir'deki çiçekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle gelen siparişleri evlere dağıtıyor.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde bekledikleri talebi yakalayamadıklarını anlatan çiçekçi Fatih Ateş, "Vatandaşlar, çiçek almak için dışarı çıkabilir ama bunu bilmediklerinden kuralları çiğnememek için evlerinde kalıyor. Bu durum satış oranlarımızı kısıtladı, eğer telefon gelirse verilen adrese teslim yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ateş, çiçekler arasında en çok gül, karanfil ve çeşitli renkleri bir araya getiren buketlerin ilgi gördüğünü kaydetti.

-Yozgat

Yozgat'ta çiçekçiler kısıtlama döneminde en yoğun günlerinden birini yaşıyor.

Çiçekçilerden Hacı Öztürk, 14 Şubat Sevgililer Gün'ünde hareketlilik yaşandığını ancak istedikleri kadar satış yapılamadığını ifade etti.

25 yıldır çiçekçilik yaptığını aktaran Öztürk, "Vatandaşlar geliyor ama çok az. Sipariş veriyorlar, siparişleri götürüyoruz. Yürüme mesafesinde olan vatandaşlar gelip çiçek alıyor ama çok durgun geçiyor." dedi.

- Niğde

Niğde'de çiçekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle gelen siparişleri evlere servis ediyor.

Çiçekçi Hayati Oğuz, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde en çok gül ve orkidenin tercih edildiğini dile getirerek, "Pandemi dolayısıyla yürüme mesafesinde olanlar gelip çiçek alabiliyor. Uzak mesafelere biz paket servis olarak çiçeklerini götürüyoruz." diye konuştu.

Çiçek işletmecisi Ali Aybar ise fiyatların geçen yıla nazaran fazla değişmediğine dikkati çekerek, "Gül 14, orkide tek dallısı 100 ve buketlerin en küçüklerini 50 liradan satıyoruz. Bugün en çok rağbeti gül görmektedir." ifadelerini kullandı.

- Kırşehir

Terme Caddesi'nde çiçekçilik yapan Serkan Erel, "Pandemi nedeniyle işlerde ciddi bir düşüş olmuştu, tüm esnaf gibi biz de etkilendik. 14 Şubat için nasıl yapacağız diye düşünüyorduk ama İçişleri Bakanlığının bizlere getirdiği muafiyet çok iyi oldu." dedi.

İşlerin iyi olduğunu belirten Erel, "Dünden beri bazen vatandaş gelip alıyor bazen de biz personellerle birlikte çiçekleri adreslerine götürüyoruz. Yoğunluk var, bu fırsatı iyi değerlendirmek için de fiyatlarda indirim yaptık, hem daha uygun hem de daha hızlı şekilde en güzel ürünleri siparişleri ulaştırmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.