İç Anadolu'da sağlık çalışanlarına Kovid-19 aşısı uygulanmaya başlandı

İç Anadolu'da sağlık çalışanlarına Kovid-19 aşısı uygulanmaya başlandı

Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Sivas ve Niğde'de sağlık çalışanlarına yönelik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulanmaya...

YOZGAT (AA) - Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Sivas ve Niğde'de sağlık çalışanlarına yönelik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulanmaya başlandı.

Yozgat Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanları için oluşturulan 20 aşı odasında randevu sistemine göre sağlık personeli aşılanıyor.

Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Kozan, sağlık çalışanları için Kovid-19 aşısının geldiğini ve uygulamanın başladığını söyledi.

Kozan, sağlık çalışanlarına da randevu sistemiyle aşı yapıldığını ifade ederek, "Hastanemizde 20 aşı odası oluşturuldu. Her odada saat 8.30'dan 24.00'e kadar yarım saat ara ile bir personelimize aşı yapılacak. Bugün ben de aşımı yaptırdım. İnşallah bu aşı ile inşallah virüs belasından kurtuluruz, hem ilimize hem ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Başhekim Yardımcısı Mete Selvi de salık personeline aşı işleminin başlamasıyla hekim olarak kendisinin de aşı yaptırdığını ifade ederek, "İnşallah hepimize hayırlı olur, ülkemiz milletimiz bu hastalıktan kurtulur." ifadelerini kullandı.

Yozgat'ta sağlık çalışanları için 7 bin 40 doz aşı geldiği belirtildi.

- Nevşehir

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından Nevşehir’de de sağlık çalışanları, CoronaVac aşısı olmaya başladı.

İl Sağlık Müdürlüğü binasında oluşturulan aşı odasında incelemede bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, uygulama öncesi gazetecilere açıklamada bulundu.

Sağlık çalışanlarının aylardır salgına karşı fedakarca mücadele yürüttüğünü vurgulayan Ünlübay, "Sayın Bakanımızın da dediği gibi tünelin ucunda ışık göründü. Bugün de ilk aşıyı oluyoruz. Allah izin verirse tüm ülke olarak bu virüsten kurtulmanın ilk aşamasını başlatmış oluyoruz. Bugünden sonra da göreceksiniz Kovid-19 ile mücadelede olduğu gibi aşılama hızında da örnek olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz." dedi.

Ünlübay'a, daha sonra görevli personel tarafından aşı yapıldı.

Nevşehir'de sağlık çalışanları için 4 bin 600 doz aşı geldiği, merkez ve ilçelerde 93 aşı uygulama odası oluşturulduğu kaydedildi.

- Kayseri

Kayseri Şehir Hastanesi bünyesindeki Kalp ve Damar Hastanesinde oluşturulan aşı odalarında sağlık çalışanlarına CoronaVac aşısı uygulanmaya başlandı.

Kentteki ilk aşı, sağlık çalışanı 38 yaşındaki Nergis Güneş'e yapıldı. Aşı sonrası duygularını paylaşan Güneş, salgın sürecinde sağlık çalışanlarının fedakarca görevlerini yerine getirdiğini ifade etti.

Bu süreçte pek çok sağlıkçının Kovid-19'a yakalandığını belirten Güneş, "Yolun sonundaki ışık göründü. İnşallah hepimiz için hayırlı olur." dedi.

Başhekim Yardımcısı Abdullah Gür ise bu salgında en önde mücadele edenlerin sağlık çalışanları olduğunu, bu yüzden de aşılamanın sağlık çalışanlarından başlatıldığını belirtti.

İlk olarak hastanedeki 1400 sağlık çalışanını aşılayacaklarını anlatan Gür, "Son 6 ayda Kovid-19 geçirmiş ya da şu an temas izolasyonunda olanları aşılamayacağız. 50 poliklinik oluşturduk aşı için. Normal hasta odalarından ayrı yerde bu odalar." diye konuştu.

Öte yandan, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, merkez Talas ilçesinde 4 Nolu Sağlık Ocağında çalışan hemşire Fatih Temir'e aşı yaptı.

- Kırıkkale

Kırıkkale'ye 5 bin 200 doz CoronaVac aşısının gönderilmesiyle aşı odalarında sağlık çalışanlarına aşı yapılmaya başlandı.

Kırıkkale Semt Polikliniği'nde aşısını yaptıran İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün yaptığı açıklamanın ardından ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik aşı çalışmasının başladığını söyledi.

Kentte daha önce aşı odaları oluşturulduğunu belirten Ağırtaş, "Şu anda ilimize 5 bin 200 doz aşı gönderildi. Öncelikli olarak sağlık çalışanlarımıza 28 gün arayla 2 doz şeklinde yapılacak. Akabinde öncelikli hizmet grupları ve risk grubundaki vatandaşlara aşılama hizmetlerini hızlı bir şekilde yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

- Sivas

Sivas Numune Hastanesi'nde de sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlandı.

Kentteki ilk CoronaVac aşısını olan Sivas Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kenan Kaygusuz, aşının koronavirüsü ortadan kaldıracağına ve insanları daha güzel günlere getireceğine inandığını söyledi.

Hastanelerinde aşılama için 10 polikliniğin hizmet verdiğini, gerekmesi durumunda kapasiteyi artırabileceklerini belirten Kaygusuz, "Öncelikli olarak sağlık çalışanlarına yapıyoruz. Randevularını alıyorlar ve 10 dakikada bir aşılama oluyor. İlk 5 gün tüm sağlık çalışanlarını aşılamayı amaçlıyoruz." dedi.

Daha sonra Sağlık Bakanlığının önerdiği şekilde 65 yaş ve diğer risk grubundakileri aşılamayı hedeflediklerini aktaran Kaygusuz, Sivas'a yeteri kadar aşı geldiğini sözlerine ekledi.

Koronavirüsü yenmek için mutlaka aşı olunması gerektiğini vurgulayan Kaygusuz, "Zorlama yok, kovid virüsünü yenmek için mutlaka aşı olmamız gerekiyor. Bu da mücadelenin önemli parçalarından bir tanesi. Özellikle sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara aşı olmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Başhekim Yardımcısı uzman Dr. Hüseyin Gökgöz ise koronavirüsle mücadelede en önemli etkenlerden olan aşılamanın Sivas'ta da başladığını belirterek, hayırlı olmasını diledi.

- Niğde

Niğde'de AK Parti Niğde Milletvekili eczacı Selim Gültekin ve eşi eczacı Begüm Gültekin, Sağlıklı Hayat Merkezine gelerek aşı oldu.

Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, başta sağlık çalışanlarının üstün gayreti, devletin, milletin yanında olması, alınan tedbirler, kısıtlamalar ve sağlıkta gerçekleştirilen reformlarla sürecin başarılı bir şekilde atlatıldığını söyledi.

Bu sürecin en etkili ayaklarından olan aşılamaya dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile başlandığını aktaran Gültekin, şunları kaydetti:

"Niğde'de ilk defa halk arasında Çin aşısı olarak bilinen, ilimize de 5 bin 600 adet gelen geleneksel CoronaVac aşısını yaptırdım. Tüm vatandaşlarımıza aşı olmaları konusunda müsterih olmalarını, devletimize, Sağlık Bakanımıza, çalışanlarımıza ve Aşı Bilim Kurulu üyelerine güvenmelerini istiyorum. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan yalan yanlış algılara kapılmamalarını, süreci takip etmelerini ve sıra geldiğinde e-nabız sisteminden de kontrol ederek aşı sürecine katkı sunmalarını özellikle istirham ediyorum."

Gültekin, kendisinin de bir sağlık çalışanı olduğuna işaret ederek, sağlıkta çalışan, güvenlikçi, hizmetli, eczane çalışanı, eczacı da dahil herkesin aşılanacağını anlattı.

Öte yanda, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Bilal Günaydın da Göğüs Hastalıkları Bölümünde oluşturulan odalarda aşısını yaptırdı.

Günaydın, aşılama sürecinin hayırlı olmasını dileyerek, salgının hızlıca atlatılacağını düşündüğüne dikkati çekti.

Öncelikle riskli grupların aşılanacağını anımsatan Günaydın, şunları söyledi:

"En başta biz aşı olduk. Geleneksel bir yöntemle üretilen bir aşı olduğu için hiç bir endişem yok. Benim tek tavsiyem herkesin bir an önce randevu alıp, aşısını olması. Zaten bu aşının, tüm dünyada bilimsel çalışmaları yapıldı. Bakanlığımız da 15 gün boyunca faz 3 çalışmalarını yürüttü. O yüzden en ufak bir endişem yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşısını olabilir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.