İç ezan da nedir?

İç ezan da nedir?

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, 12 Şubat Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eyüp Sultan Camisi'ne gelmesi nedeniyle ezanın 15 dakika geç okunduğuna ilişkin iddialara yanıt verildi.

stanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, 12 Şubat Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eyüp Sultan Camisi'ne gelmesi nedeniyle ezanın 15 dakika geç okunduğuna ilişkin iddialara ilişkin, ''Söz konusu haber ve köşe yazısında 15 dakika geç okunduğu belirtilen ezan vakit ezanı değil, cuma hutbesinden önce müezzin mahfelinden okunan 'iç ezan'dır. Anlaşıldığı kadarıyla söz konusu haber, bu iki ezan hakkındaki bilgisizlikten kaynaklanmıştır'' dedi.

Çağrıcı, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Şubatta Cuma namazını ve eski İstanbul milletvekili Mustafa Baş'ın annesinin cenaze namazını kılmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eyüp Sultan Camisi'ne gelişiyle ilgili olarak, bir haber ajansı ve bir gazetenin internet sitesinde yayınlanan haberlerde, ''Saat 12.25'te okunması gereken ezanın, Başbakanın camiye girmesinden sonra saat 12.40'da okunduğu'' iddiasının yer aldığını belirtti.

Ayrıca 13 Şubat cumartesi günü bir köşe yazısında da; ''İmam efendi Başbakanı beklemek için ezanı 15 dakika geç okumuştur'' denildiğini kaydeden Çağrıcı, bu bilgilerin gerçekle ilgisi olmadığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

''Eyüp Sultan Camisi'nde anılan tarihte öğle ezanı tam vaktinde yani 12.24'te okunmaya başlanmış, Sayın Başbakan ezanın bitişinden sonra cami avlusuna girmiştir. Söz konusu haber ve köşe yazısında 15 dakika geç okunduğu belirtilen ezan ise vakit ezanı değil, Cuma hutbesinden önce müezzin mahfelinden okunan 'iç ezan'dır. Anlaşıldığı kadarıyla söz konusu haber, bu iki ezan hakkındaki bilgisizlikten kaynaklanmıştır.''

Çağrıcı, böylesine ciddi bir bilgi ve değerlendirme yanlışlığına düşmemek için daha önce konu hakkında kurumun yetkililerinden bilgi alınmasının beklendiğini de kaydetti.

AA

Etiketler :