İç turizmin merkezlerinden Ayvalık'ta "tam kapanma" öncesi yoğunluk arttı

İç turizmin merkezlerinden Ayvalık'ta "tam kapanma" öncesi yoğunluk arttı

İç turizmin önemli merkezlerinden biri olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak...

BALIKESİR (AA) - İç turizmin önemli merkezlerinden biri olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak "tam kapanma" öncesinde yoğunluk yaşanıyor.

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle, bugün saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi günü 05.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi büyükşehirlerde yaşayanlar, Ayvalık'a gelmeye devam ediyor.

Kısıtlama sürecini ve Ramazan Bayramı'nı Ayvalık'ta geçirmek isteyenler, ilçede araçlarıyla yoğunluk oluşturuyor. Kara yolundaki trafik akışında yaşanan aksamalara polis ve jandarma ekiplerince müdahale ediliyor.

Ayvalık merkezin yanı sıra Cunda Adası, Sahilkent Mahallesi, Sarımsaklı ve Altınova'da da hareketlilik yaşandı.

Yaşanan yoğunluk drone ile havadan da görüntülendi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, tam kapanma sürecinin açıklanmasının akabinde ilçe nüfusunun artmaya başladığını belirtti.

Ergin, tam kapanma sürecinde kuralları eksiksiz uygulayacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ayvalık Belediyesi olarak bizler sorumluluğumuzun farkındayız. Halkımızdan, açıklanan tam kapanma süreciyle ilgili kurallara harfiyen uymasını rica ediyoruz. Tabii tüm bu kurallarla birlikte maske ve sosyal mesafe, kuralından da asla ödün vermemelerini bekliyoruz. Biz Ayvalık Belediyesi olarak tam kapanma süreciyle ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu süreçte hizmetlerimizin aksamaması için de tedbirlerimizi aldık. Temizlik hizmetlerimizden tutun da tüm aşevi ve sosyal yardımlar konusunda da çalışmalarımız artarak devam edecek."

Ergin, kente gelen vatandaşların kapanma sürecinde evlerinden çıkmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.