İç ve Dış Dekorasyonu Şekillendiren Mobilyalar: Oturma Grupları

İç ve Dış Dekorasyonu Şekillendiren Mobilyalar: Oturma Grupları

Yaşam alanlarınızda sevdiklerinizi keyifle ağırlamanızı sağlayan mobilyaların başında oturma grupları gelir. Evinizin, bahçenizin ya da ofislerinizin vazgeçilmez parçaları olan bu modeller yorgun bir gün geçirdikten sonra size dinlenme alanı sağlar.

Takım halinde seçilen oturma grupları çeşitleri koltuk, kanepe, puf ve berjer gibi birimlerden oluşur. Bu sayede, yaşam alanınızın detaylarına göre mobilyalarınızı zahmetsizce kombinleme olanağı da elde edebilirsiniz. Ancak dilerseniz her birini kendi zevkinize göre ayrı ayrı da seçebilir, yaşam alanlarınızı kendi zevkinize göre kişiselleştirebilirsiniz.

Oturma Grupları Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Edilebilir?

Modellere karar vermeden önce kullanım amacının çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Balkon, bahçe, salon, ofis ya da farklı ortamlara uygun modelleri seçmeniz mobilyanın avantajlarını katlayabilir. Bu doğrultuda, salon oturma gruplarında estetik tarzını sürdürecek görkemli modelleri tercih ederken mutfak oturma gruplarında konfor seviyesi yüksek seçimler yapabilirsiniz.

Açık mutfak gibi mekanlara modelleri yerleştireceksiniz ergonomik özellikleri dikkate almanızda fayda var. Özellikle, açılır-kapanır mekanizmalı ya da saklama haznesi fazla modeller ilginizi çekebilir.

Yaşam alanınız ile uyumlu modelleri seçebilmek için duvarlarınızın büyüklüğüne ve odanızın şekline dikkat edebilirsiniz. Geniş kapsamda baktığınızda modellerin tasarımı, materyali, rengi, sandık ve yatak özellikleri, kaç kişilik olacağı ve işlevsel özellikleri önem kazanır. Bu aşamada, mobilyaların trend parçaları arasında yer alan kanepe, chester koltuk, berjer, sallanan sandalye ve puf tasarımları pratik dokunuşlar yapmanıza yardımcı olur.

Diğer bir taraftan, mekanınızın durumu ve kullanım alışkanlıklarınız birleştiğinde seçtiğiniz modelde nokta atışı yapabilirsiniz. Odanız küçükse sandıklı ve bazalı tasarımlar hayatınızı kolaylaştırabilir. Evinize çok sık misafir geliyorsa yatak pozisyonuna geçen tasarımlara yönelebilirsiniz. Salonda sıkça kullanılan 2'li ya da 3'lü chester ya da çekyat modelleri de konforlu duruşları ile memnuniyetinizi arttırabilir.

Oturuş şeklinizi destekleyen doğru sırt yüksekliği seçmeniz de rahat oturmanızda önemli bir rol oynar. Ek olarak, modelin kumaş türü ve minder sertliği kullanım alışkanlıklarınıza göre şekillenebilir.

oturma-gruplari-21105-001.jpg

Tarzınızı Yansıtan Oturma Grupları

Tarzınızı tamamlayan modelleri keşfetmek için tasarım, kumaş türü ve rengine özen gösterebilirsiniz. Bu alanda, kumaş çeşitlerinden nubuk, deri, tay tüyü, kadife ve keten trend seçimler olarak karşınıza çıktığını görebilirsiniz. İç dekorasyona damga vuran berjer tasarımları estetik duruşları ile takımlarınızı tamamlayabilir. Çok kişilik modellerde ise çekyat, loveseat, kanepe, futon gibi tasarımlar göze çarpar.

Dış mekan dekorasyonunda ise bahçe oturma grupları dikkat çekerken az yer kaplaması, yıkanabilmesi ve hafif olması avantajlarından bazılarıdır. Ayrıca, kapalı balkon gibi ev tipi hava kazandıran alanlarda hasır görünümlü balkon oturma grupları dikkatinizi çekebilir.

Dış mekanlarda kullanılan favori renkler ise gri, antrasit, pastel, beyaz ve siyah tonlar olarak öne çıkar. Diğer bir yandan, çalışma alanlarınızı verimli hale getiren modellerde metal ve ahşap görünümlü tasarımları tercih ederek modern stilinizi yaratabilirsiniz.

Özellikle, ofis oturma gruplarında deri ve nubuk kumaşları kullanarak klasik ve asil bir estetik çizgi oluşturabilirsiniz. Son yıllarda geniş ofis tipi alanlarda mobilyaların kadife kumaşlar, zımba düğmeler, baklava dilimleri ile desteklenmesi klasik stili sevenlerin ilk tercihleri haline gelmiştir.

Oturma Grupları Fiyatlarını Şekillendiren Etmenler

Oturma grubu fiyatlarını değiştiren ana etmenler mobilyanın tasarımı, kumaş çeşidi, parça sayısı, ek aksesuarlar ve fonksiyonel özellikleridir. Genel olarak modelin parça sayısı arttıkça ve mobilya ebatları genişledikçe fiyat aralığının arttığını görebilirsiniz. Özellikle, 3+3+1+1 oturma grupları maksimum fiyat aralığına sahiptir.

Siz de oturma gruplarınızı yenileyerek mekanınıza yeni bir hava kazandırmak istiyorsanız Koçtaş web sitesini inceleyebilir, en beğendiğiniz modeli güvenle Koçtaş web sitesinden satın alabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.