İçişleri Bakanı Soylu: "Bizim ailemizin temel direği kadındır.

İçişleri Bakanı Soylu: "Bizim ailemizin temel direği kadındır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim ailemizin temel direği kadındır. Kadın olmazsa dünyanın direği yıkılır, ben onu size söyleyeyim." dedi.

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ka "Bizim ailemizin temel direği kadındır. Kadın olmazsa dünyanın direği yıkılır, ben onu size söyleyeyim." dedi.

Soylu, Beşikdüzü ilçe merkezindeki bir çay ocağında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Burada kurulan kürsüye çıkan Soylu, dışarıda toplanan kalabalığı görünce, parti otobüsünün üzerine çıkarak vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşların kendilerine verdiği emanete layıkıyla hizmet etmek için azami gayret gösterdiklerini belirten Soylu, gece gündüz durmadan çalıştıklarını söyledi.

Soylu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle burası, bizim memleketimiz kadın meselesini, kadının emeğini ve kadının hayatta nasıl ve nerede yer aldığını en iyi bilen ve bunu en iyi hisseden, her gün bunu yaşayan ve her gün bununla birlikte olan bir anlayışın sahibidir. Kolay değil, biz kendi memleketimizden biliyoruz, kimisi fındık toplar, kimisi şurada esnaflık yapar, kimisi oğlunu, kızını mühendis, doktor olsun, bu ülkeye faydalı ve yararlı bir evlat olsun, memleketimizin değerleriyle geleneklerimizle göreneklerimizle bezensin, memlekete faydalı bir insan olsun, iyi bir insan olsun diye hem elinden gelen gayreti gösterir hem de her gün evden çıkarken ona dua eder. Bizim ailemizin temel direği kadındır. Biz böyle biliriz. Eğer bu böyle bilindiği andan itibaren medeniyetimizin en önemli unsuru olan aile yine biliniz ki sağlıklı toplumların temelini oluşturan aile bu ülkeyi oluşturan yarınlara sağlıklı bir şekilde getirir. Onun için kıymetli beyler, kadın olmazsa dünyanın direği yıkılır ben onu size söyleyeyim. Hiç öyle sağa sola bakma, öyle. Doğru mu diyorum? Doğru mu diyorum diye soruyorum, kadınlardan ses çıkıyor, adamlardan hiç ses çıkmıyor. Gördün mü?"

Türkiye'nin önemli bir zaman diliminden geçtiğini vurgulayan Soylu, milletin 16 Nisan'da hem memleketin hem milletin hem coğrafyanın hem de Türkiye'nin gelecekte atacağı adımlar için kritik ve çok önemli bir karar vereceğine işaret etti.

Soylu, birilerinin neden sistemin değiştirilmesine gerek duyulduğu yönünde soru sorduğunu anımsatarak, milletin yıllardan beri çektiği sıkıntıların, badirelerin ortadan kaldırılması için bu yolun seçildiğini anlattı.

Türkiye'nin yıllardır yaşadığı sorunları örneklerle dile getiren Soylu, Türkiye'nin büyük bir ülke olmasını istemeyenlerin sürekli engeller ortaya çıkardığını belirtti.

Soylu, birilerinin, 'ya bize tabi olursunuz ya da sizi sürekli zillet içerisinde bırakırız.' dediğini ifade ederek, "Biz de haykırıyoruz, artık bu dönem bitmiştir. Biz güçlü, zengin, ayaklarının üzerinde duran bir ülke olmak istiyoruz ve patronun millet olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin her zaman önemli yatırımların arifesinde çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldığını aktaran Soylu, 28 Şubat, 15 Temmuz darbe girişimi, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 6-7 Eylül olaylarının meydana geldiği dönemlerde yaşananları vatandaşlarla paylaştı.

"Biz zannettik ki 1960'da kaldı 60 tipi darbe modelleri, meğer 17-25 Aralık'ta da yapıldı. Rahmetli Menderes'e ne söylemişlerse, aynısını Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanımıza yapmaya çalıştılar." diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rahmetli Menderes'in Başbakanlıktaki kasasının içerisine darbe günü kadın iç çamaşırı koyup fotoğraf çekip, ertesi gün gazetelerde neşrettiler, bir Başbakandan sapkın çıkarmaya çalıştılar. Aynı mantık, aynı anlayış. Milletin sevdiği insanları iktidar et, onların hareket kabiliyetini azalt, bu memlekette milli iradeyi yoksun kıl, bu memlekette milli iradeyi ortadan kaldır ve bu memlekette insanlar hareket edemesinler, üretemesinler, çiftçinin alın teri para etmesin, esnaf sıkıntıya düşsün, bu memlekete uluslararası doğrudan yabancı yatırımcı gelmesin, istihdam, iş artmasın, ülke büyümesin diye uğraştılar. Bu kuralları onlar koydular, 'istediğimiz zaman bunların kolunu bükerim.' diye.

Biz bu sistemin içinde darbeler gördük, ekonomik krizler gördük, haksız iftiralar gördük, her yıl değişen kafamızdaki patronları gördük, milleti değil, faizi düşünen, kendi cebini düşünen ve sadece bu toprakları başkalarına köle etmek isteyen bir zihniyetle bunu yapıyorduk. Bunları gördük. Bunu sadece biz değil, rahmetli Özal, Erbakan, Türkeş gördü, 'bu sistem artık değişsin.' dediler."

Soylu, 7 Haziran seçiminden sonra özerklik ilan edeceklerini söyleyenlere seslenerek, "O gün özerklik ilan ettiniz, hadi bugün özerklik ilan edin de göreyim sizi. Şimdi Gabar'ın dağlarında, Lice'de, Bingöl'de, Sağgöze'de her yerde bizim evlatlarımız teröristin peşinden gidiyor." ifadesini kullandı.

- "Karar sizindir, karar başkasının değildir"

Soylu, halka seslenerek, "Ne yaparlarsa yapsınlar, başımıza ne getirmeye çalışırlarsa çalışsınlar biz yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Karar sizindir, karar başkasının değildir." dedi.

"Yargının bağımsız olmayacağı, seçilen cumhurbaşkanının yargıyı yöneteceği" yönündeki eleştirilere değinen Soylu, "Avrupa'da yargıyı kim belirliyor biliyor musunuz? Hep Avrupa'yı örnek veriyorlar ya. Parlamentolar, meclis ve hükümetler. Bizim yeni sistemimizde kim belirleyecek? Parlamentolar ve hükümet. Bunlar kimin temsilcisidir? Milletin ama onlar diyorlar ki eğer biz yarın bir şey yaparsak bizim borazanımızı öttüren hakimler, savcılar lazım. Ben de diyorum ki ey gafiller, geçti o günler, sizin değil, milletin dediğini yapacaklar." diye konuştu.

Soylu, AK Parti'nin hiçbir zaman siyaseti gerginleştirmediğini ifade ederek, partisinin aldığı oy oranlarını örnek gösterdi.

Soylu, "Ben başka bir siyasi partideydim, beni önce AK Parti'ye davet etti, sonra Ar-Ge Başkanı, sonra Teşkilat Başkanı, sonra Çalışma Bakanı, şimdi İçişleri Bakanı yaptı. Eğer böyle bir anlayış içerisinde olsaydı, kollarını her tarafa açmazdı. Gerginleştiren 34'den 51'e çıkartan mıdır, yoksa kendi dediğinde sabit duran, 'ben buradan hiçbir yere gitmeyeceğim, 60'da anayasayı kim yazmışsa onun dediklerine riayet edeceğim, karşımdakini sürekli sıkıştırmaya çalışacağım, ne 21. yüzyılı ne 22. yüzyılı düşüneceğim, ne Türkiye'nin ihtiyacını ne insanın ihtiyacını düşüneceğim.' diyen midir.?" sorusunu yöneltti.

- "Koltuğunu korumak istiyor adam"

Kılıçdaroğlu'nun son günlerde şaşkınlık içerisinde olduğunu belirten Soylu, "Aklı mı yetmedi, yoksa dili mi sürçtü?" dedi. Soylu, şunları kaydetti:

"Onların derdi şu; milletin yağına gitmeyecekler, kapısını çalmayacaklar, milletin değerlerine saygı duymayacaklar, ondan sonra şimdiki seçimde iktidar olabilmek için ne lazım yeni sistemde? Yüzde 50'nin üzerinde oy. Olmazsa ne olacak, ana muhalefet partisinin genel başkanı çekip gidecek değil mi? Koltuğunu korumak istiyor adam, koltuğunu korumak için yanına koltuk değneği almış. Kimi almış? Bizim çocuklarımızın, evlatlarımızın bugün mücadele ettiği PKK'yı. Almış mı? Murat Karayılan ne diyorsa Kandil'den, bugün Kemal Kılıçdaroğlu aynısını söylüyor. CHP'li kardeşlerime söylüyorum, bu tarihi bir zillet olur. FETÖ Pensilvanya'dan ne söylüyorsa bugün Kılıçdaroğlu aynısını söylüyor. CHP'li kardeşlerime söylüyorum, tarihi bir zillet olur. Bugün Türkiye'nin uluslararası arenadaki hasımları ne diyorsa, bugün Kemal Kılıçdaroğlu aynısını söylüyor, başka hiçbir şey söylemiyor. Bir de okusa bari, okuma da okumuyor, diyor ki eğer bir cumhurbaşkanı bir de başbakan olursa önümüzdeki sistemde, bir de bunlar ayrı ayrı partilerden olursa kesin bir karmaşıklık çıkar, bu Türkiye'yi kötü bir noktaya getirir. Biz tam da bu sistemi onun için getiriyoruz zaten, okumamış, bir değerlendirme ortaya koymamış, biraz kafası güzeldi galiba, olabilir mi, kafası güzel olabilir mi?"

Yeni sistemin siyaseti, artık keskin söylemlerin ortadan kalktığı ve bundan sonra projelerle önerilerle ve milletin lehine adımlarla oluşabileceği bir sürece iteceğine işaret eden Soylu, "Gerginleştirici, kutuplaştırıcı, kavga ettirici siyaset ortadan kalkacak. Yeni sistemin en önemli süreci budur. Eski sistemi kuranlar da kavga, birbirinin ayağına çelme takma üzerinden bunu bina ettiler." diye konuştu.

Türkiye'de yapılan büyük yatırımları anlatan Soylu, "Biz artık özgüveni olan bir milletiz. Ay yıldızlı bayrağımızı bütün dünyaya salladık." dedi.

Soylu, yapılan büyük yatırımlara hep karşı çıkıldığını, bunlara rağmen yatırımların yapıldığını belirterek, bunların ülkeye sağladığı faydalara ilişkin bilgileri paylaştı.

Büyük yatırımlara 'hayır' diyenlerin bugün birlikte olduğuna dikkati çeken Soylu, "Bugün birlik, beraberlik içerisindeler." ifadesini kullandı.

Gençlerin milletvekili seçilmesine karşı çıkıldığını anımsatan Soylu, Avrupa'nın gençlerin dinamizminden faydalandığını belirterek, bu uygulamaları vatandaşlara anlattı.

Gençlere seslenen Soylu, "İşte tam yeni dünyaya yönelik modern bir adım atıyoruz bugün ve bu adım Türkiye'yi dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet ettirebilecek en önemli adımlardan bir tanesidir. Sevgili gençler, siz bu konuda Kılıçdaroğlu'nun dediğine hiç bir zaman itibar etmeyin. Onların zihniyeti eski Türkiye'de kalmıştır, şimdi 25 bin dolara ulaşma hevesinde, iddiasında ve idealinde olan güçlü bir Türkiye var." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada, Avrupa'da ve Amerika'da yaşanan gelişmelere dikkati çekerek, "Biz ayaklarımızın üzerinde duruyoruz, şimdi hedeflerimize ulaşmanın zamanıdır. Onlar burada kendileriyle meşgulken biz koşar adım… 21. yüzyılın ilk 14 yılında, birinci sıçramamızı gerçekleştirdik, şimdi ikinci adımımızı atacağız. O da bu yeni sistemle olacak." dedi.

- "Yeni sistem Türkiye'nin tıkır tıkır işleyeceği bir sistemin adıdır"

Yeni sistemde parlamentonun güçsüz olacağı yönündeki eleştirilerin ise doğruyu yansıtmadığını dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Hiçbir şeyden anlamazsam şu siyasetten az buçuk da olsa anlarım. Parlamentonun ve milletin çok güçlü olacağı bir sisteme doğru gidiyoruz. Yeni sistem Türkiye'nin tıkır tıkır işleyeceği bir sistemin adıdır. İstedikleri şu, eğer yasama güçlüyse yürütmeyi pranga altına alsın, yargı güçlüyse yürütme veya yasamayı pranga altına alsın, eğer yürütme güçlüyse her ikisini pranga altına alsın. Böyle bir sistem yok. Yeni yüzyıl, herkesin kendi işini en iyi şekilde yapabileceği bir sistemin kurulması lazım gelen bir yüzyıldır."

Soylu, terör operasyonlarına da değinerek, "Kış mış yok, operasyonlarımız devam edecek. Bine yakın mağarayı ve sığınağı bulduk, onları tarumar ettik. İnlerini, kendilerini bulduk. Evlatlarımız kışın bir dakika durmadılar." diye konuştu.

Milletvekilleriyle hız kesmeden çalıştıklarını vurgulayan Soylu, "Trabzon Milletvekili Salih Cora'yı bugün Almanya'ya gönderdik. Orada da çalışma var, biliyorsunuz. Almanya biraz işleri karıştırmaya başladı. O da Kılıçdaroğlu'nun tarafını tutmaya başladı, ne bulduysa? Millet bir şey bulamadı ama Almanya bir şey buldu galiba Kılıçdaroğlu'nda olabilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, kendileri için önce ülke, millet ve vatan olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Öyle FETÖ'nün koltuk altına gir, öyle PKK'nın koltuk altına gir. Güneydoğu'da adım atamıyordu Kılıçdaroğlu, gitti Güneydoğu'ya, PKK ile anlaşma yaparak gitti. Bir tek ay yıldızlı bayrak yoktu Güneydoğu'da konuşma yaptığı yerde. Anlaşmayı öyle yaptı çünkü. Bunlar bu ülke için her kalıba girerler, yeter ki bu ülkede millet iktidara gelmesin, başka bir şey değil."

Beşikdüzü'nde sel felaketi olduğunu anımsatan Soylu, Allah'ın bir daha böyle bir afet yaşatmamasını temenni etti.

Sel afetine yönelik 9- 9,5 milyon lira civarında para gönderdiklerini dile getiren Soylu, "Dün de 2 milyon lira gönderildi. Bize ne söylenmişse yerine getiriyoruz. Eksik varsa allem eder, kallem eder, esnafımızın, çiftçimizin sorunlarını gideririz. Bizim insanımızın boynu bükük kalmasını istemeyiz." diye konuştu.

Soylu, Trabzon programının ardından Ankara’ya döneceğini belirterek, "Sonra sürpriz bir ziyaret için başka bir yere intikal edeceğim. Yarın Allah nasip ederse Aydın'da, ertesi gün Bursa, İstanbul'da ardından tekrar Güneydoğu'ya gideceğim." ifadesini kullandı.

- "Türkiye'nin ayağını aksatmayın diyorum"

"Siyasette biz sadece koltuk, makam için bir şey söylemeyiz, milletimiz için söyleriz." diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Siyaset tarihe oynar. Sadece bugün için bir şey yapmaz, tarihe adım atar. Eğer 100, 200 yıl sonra yaptıklarımız için 'bunlar yanlış yaptılar, büyük fırsatı kaçırdılar' derlerse biz bundan büyük bir üzüntü içinde oluruz. Bize büyük destek verdiniz ve biz de sizin yüzünüzü kara çıkartacak bir şey yapmadık. Ayaklarımızdaki fer bitene kadar gayret gösteriyoruz, çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, milletimizin, hemşehrilerimizin bize itimadını boş çıkartmamak için. Biz size yanlış, eksik bir şey önermeyiz. Biz ülkemizin geleceği için bir öneride bulunuyoruz. Bize destek olun, kuvvet verin. Karşı karşıya kalacağımız her zafiyet terör örgütlerine ve Türkiye'nin hasımlarına değirmenden su taşıyan bir anlayışın kendisidir. Türkiye'nin ayağı bir aksasın diye bekliyorlar. Türkiye'nin ayağını aksatmayın diyorum."

Soylu, "Türkiye eğer bu engeli aşarsa bir tek Recep Tayyip Erdoğan'la açar, başkasıyla aşamaz, bunu çok net söylüyorum. Korkuturlar sonra, ürkütürler. Liderler öyle 10, 20 yılda bir gelmiyor. Yarım asırda bir, yüzyılda bir liderler böyle geliyor. Bu imkanı, fırsatı hep beraber Türkiye'nin geleceğine, yarınlarına yansıtalım. Bizden sonra gelecek nesiller bizim için 'bu fırsatı kaçırmadılar' desinler." diye konuştu.

Vatandaşlardan güçlü bir destek beklediklerini dile getiren Soylu, "Türkiye'nin ayağını aksatmayacak, terör örgütlerinin iştahını ortadan kaldıracak, onlar acaba ne olur beklentisindeyken sizin sandıklara atacağınız oyla birlikte oradaki evlatlarımıza destek vereceğiniz o sürecin yarınlara iyiliklerle ulaşmasını temenni ediyorum." dedi.

Soylu, konuşmasının ardından beraberindeki AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile vatandaşlara karanfil attı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.