İçişleri Bakan'ndan sert açıklama

İçişleri Bakan'ndan sert açıklama

İçişleri Bakanı'ndan Tunceli'deki saldırıyla ilgili sert açıklama

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde polis aracına yönelik gerçekleştirilen saldırıda 2 polis memurunun şehit olmasının ardından ilçeye gelerek incelemelerden bulunan İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Bunun adı resmen savaş ilanıdır. Bunun adı resmen edepsizliktir."dedi.

Uçakla Elazığ'a oradan da helikopterle Tunceli'nin Nazımiye ilçesine gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş, olay yerine giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Olayla ilgili olarak patlama yerinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Güneş,bu gün saat 12.00 civarında Nazımiye'nin çıkışında,yol ayırımında,önceden döşendiği anlaşılan uzaktan kumandalı bir düzenek patlatılmak suretiyle,devriye görevi ifa eden iki polis memurunun şehit edildiğini dile getirerek,tüm teşkilatına,milletimize,ve ailesine başsağlığı diledikten sonra, "Hepimizin sık sık bildiği,gördüğü gibi,kandan,kaostan,gerilimden beslenen ve aslında tam halk düşmanı olan hainler yıllardır ülkemizde bir oyun sergilemeye çalışıyorlar.Gördüğümüz bu acı tablo da maalesef bu oyunun bir parçası.Bu tür senaryolarlalar kandan beslenen bu hainlerin emellerine ulaşmaları mümkün değildir.Bu memlekette burada şehit olan kardeşlerimiz gibi 74 milyon insan yaşıyor.Bu vatandaşlarımız ortak kaderi paylaştıkları gibi,ortak geleceği paylaşmaya kesinlikle kararlılar.Kendi halkının çocuklarının eline silah vererek dağa salarak bir yere varmayı umanların artık bu gafletten uyanmaları.Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kötü niyetli insanlara asla pabuç bırakmaz.Hükümetin terörle mücadeledeki kararlığı her vesile ile ortaya konulmakta ve ifade edilmektedir.Umuyorum ki bu acı son olur.Bu tür kanla beslenme adetlerini bir kenara bırakırlar."dedi.

"BUNUN ADI RESMEN SASVAŞ İLANIDIR, RESMEN EDEPSİZLİKTİR"
Eylemsizliğin devam ettiğini hatırlatan bir gazeteciye, "Eylemsizlik oraya buraya patlayıcı yerleştirmek midir? Eylemsizlik bu polisleri, güvenlik güçlerimizi, yeri geldiğinde vatandaşımızı şehit ederek acı salmak mıdır?Böyle eylemsizlik olur mu? Bunun adı eylemsizlik olur mu? Bunun adı resmen savaş ilanıdır. Bunun adı resmen edepsizliktir. Hainliktir.Hukuk çerçevesi içinde herkes hak arayabilir ama bunun yöntemi burada görevini yapanları şehit etmekle olmaz.Böyle bir hak arama yöntemi yok.Böyle kirli tezgahlarla hak arayan kişilere devlet gerekli cezayı vermiştir.vermeye de devam edecektir."dedi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, patlayıcı konusunda ise, "Güçlü bir patlayıcı olduğu, önceden buraya döşendiği ve uzaktan kumandalı olduğu anlaşılıyor. Detaylı inceleme ardından kesin durum ortaya çıkacaktır."dedi.

Bakan Güneş buradan Polis Lojmanlarına giderek polislerin ailesine başsağlığı diledi. Daha sonra helikopter ile ilçeden ayrılarak,yarın yapılacak törene katılmak üzere Malatya'ya gitti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.