İçişleri olaylara el koydu

İçişleri olaylara el koydu

Atalay, İnegöl'de 32 kişinin gözaltına alındığı olayları değerlendirirken, "Hiçbir yerde bu tür istismarlara, bu tür provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İnegöl'de 32 kişinin gözaltına alındığı olayları değerlendirirken, "Hiçbir yerde bu tür istismarlara, bu tür provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz. Çok şiddetli gideceğiz üzerine" dedi.

İsimlerinin Mehmet Şerif S, Mehmet S ve Şenol S olduğu öğrenilen üç kişi, ellerinde sopa ve bıçaklarla Orhaniye Mahallesi Çinili Cami yanında bulunan bir kahvehaneye girdi. Kahvehanede oturanlar ile bu kişiler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı.

Kavgada Selahattin O, Metin B, Şaban D ve isimleri henüz belirlenemeyen iki kişi bıçakla yaralandı. Olayın ardından kahvehaneye giren üç zanlı gözaltına alınırken yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu sırada yaralıların çok sayıda yakını hastane bahçesinde toplandıktan sonra zanlıların bulunduğu polis merkezi önüne geldi. Topluluk, polislerden içeride bulunan Mehmet Şerif S, Mehmet S ve Şenol S'yi kendilerine vermelerini istedi.

Taleplerinin kabul edilmemesi üzerine çevrede bulunan ve zanlılara ait olduğu tahmin edilen aracı taşlayan grup, sakinleşmeyince biber gazı sıkılarak durdurulmak istendi. Polis ekipleri, buna rağmen dağılmayan kalabalığı bölgeden uzaklaştırmak için havaya ateş etti.

Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grup, bir polis ve zabıta aracını yaktı, bir banka şubesinin camlarını kırdı ve ambulanslara taş attı. Ambulansların camlarını kıran topluluk, servis aracını ateşe verdiği bir alışveriş merkezinin içine girmeye çalıştı.

Polis merkezi önünde eylem yapan kalabalıktakilerin büyük bölümü, uzun süren çabaların ardından eylemden vazgeçmeleri için ikna edildi.

Bursa ve ilçelerinden istenen takviye kuvvetler İnegöl'e geldi.

Yaşanan olaylarda yaralanan yaklaşık 20 polis İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacak ve kollarında yaralar bulunan polislerden dokuzu tedavi için Bursa'ya gönderilirken gözünden yaralanan bir polis memuru da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu arada ilçeye gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile kaymakamlıkta yaptığı görüşmenin ardından olay yerini incelemeye gitti.

32 KİŞİ GÖZALTINDA

Güvenlik güçleri, kamera kayıtlarından olaya karıştığı belirlenen 25 kişiyi ev ve iş yerlerinde gözaltına aldı. Böylece, olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 32'ye yükseldi.

İnegöl Merkez Polis Merkezinde ifadesi alınan zanlıların daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Emniyet müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini, gözaltına alınanların sayısının artabileceğini bildirdi.

Olayların meydana geldiği bölge, yakılan araçların kaldırılmasının ardından belediye ekiplerince temizlendi.

ATALAY: ÇOK CİDDİ ÜZERİNE GİDECEĞİZ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''(İnegöl'de yaşanan olaylar) hiçbir yerde bu tür istismarlara, bu tür provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz. Çok şiddetli gideceğiz üzerine. Özellikle bu halk oylaması sürecinde bu tür bazı şeylerin olabileceğini tahmin etmek zor değil'' dedi.

Bakan Atalay, Reform İzleme Grubu 21. toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnegöl'de yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine Bakan Atalay, şunları kaydetti:

''Hiçbir yerde bu tür istismarlara, bu tür provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz. Çok şiddetli gideceğiz üzerine. Özellikle bu halk oylaması sürecinde bu tür bazı şeylerin olabileceğini tahmin etmek zor değil. Tabii biz de o konular üzerinde hassasız.

Vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz; kaymakamlarımızın, valilerimizin, emniyet birimlerimizin hepsinin izinleri kaldırılmıştır. Güvenlik birimlerimiz, çok daha hassas ve dikkatli çalışıyorlar. Güvenlik açısından bütün dileğimiz bu halk oylaması sürecinde çalışma yapacak herkesin çalışmasını rahatça, güvenlik ve huzur içinde yapmasını sağlayacağız. Hem de bütün vatandaşlarımızın hiçbir endişe ve korku olmadan sandığa gitmesini sağlayacağız, çok yoğun bir çalışmamız var.'' 

Etiketler :