icra ihalelerinde patlama

icra ihalelerinde patlama

Ev, araba, tarla, fabrika, kümes, benzin istasyonu... Kısaca aklınıza ne gelirse... Özellikle son 6 ayda icra ihalelerinde bir patlama var. Bu alanda onlarca yeni site kuruldu. İşte o siteler: Son 6 ayda onlarca site kuruldu

Haber: Dinçer Gökçe

Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumun resmi burada çok net görülebiliyor. Özellikle son 6 ayda icra ihalelerinde bir patlama var. Bu nedenle Adliyelerin icra müdürlüklerindeki dosya yoğunluğunu tahmin etmek güç değil. Ekonomideki daralma ile birlikte iflas ve hacizlerde tam bir patlama var.

Fabrikalar, işyerleri, daireler, binalar, benzin istasyonları, araçlar... Daha buradan sayamayacağımız pek çok mal icradan satılık. Bir başka deyişle pek çok işverenin, işçinin fabrikası icradan satılık. Veya pek çok ailenin otuduğu ev icradan satılık....

Bu durum kuşkusuz ağır kimi tahribatlar yaratmaya aday. Bu alandaki çığ gibi artış dev bir sektör de yaratmış durumda. Son 6 ayda intenette icra ihaleleri yapan onlarca site kuruldu. Ve üstelik bu sitelerin tamamına yakını 2008 ortasından sonra kurulmuş.

Patlama son 6 ayda oldu

Herbir siteyi tek tek incelediğimizde içinde olunan durumun resmi çok net ortaya çıkıyor. Sayıları yüzbinlerle ifade edilebilecek çoklukta, ev araba, fabrika vs... icradan satılık. Bir başka deyişle haraç-mezat bir biçimde satılıyor. Kukşusuz bu durum kimileri için de bir kazanç kapısı. Çünkü piyasa fiyatının yarısına icradan mal almak mümkün.

Artık il il, adliye adliye dolaşmanıza ya da yüzlerce gazeteye dağılan ilanları taramanıza gerek yok. İcra ihale ilanlarını internetten online takip edebilirsiniz. İşte Türkiye genelindeki tüm icralık malların ihalelerini yayınlayan siteler...

Yediemin otoparkları adeta galeriye dönmüş durumda. İcradan konut satışlarında da ciddi artışlar var... Halk arasında "ah"lı mallar olarak adlandırılan ürünler icrada bedelinin yarı fiyatına sessiz sedasız el değiştiriyor... Peki bu ilanlara nasıl ulaşabilir?

İcra ihale siteleri, üyelerine icralık menkul ve gayrimenkullerle ilgili ihale duyurularını çeşitli kategorilere ayırarak internet üzerinden yayınlıyorlar.

İCRALIK
Üye sayısı 15 bine yaklaştı

İcralik.com, yaklaşık 8 ay önce Can Emrah Özoral tarafından kurulmuş.
İcralik.com'da ayda ortalama 5 bin icradan satılık ilanı yayınlanıyor. İcralik.com'a abonelik ücretli. Yıllık abonelik bedeli 450 YTL. Sitenin abone sayısı şimdiden 10 bini aşmış. "www.icralık.com, sadece emlak ya da eşya broker'ları değil, 'ucuza ev ya da otomobil almak' isteyen sade vatandaşlar tarafından da takip ediliyor. Can Emrah Özoral, bu alanda hizmet veren internet sitelerinin hem alacaklı hem de borçlu açısından avantaj yarattığını düşünüyor.

İCRA İHALE İLAN
Aylık üyelik bedeli 18 YTL

İcraihaleilan.com Genel Müdürü Orhan Kılıç da, sitenin Eylül 2008'de faaliyet geçtiğini söylüyor. Bu site, Türkiye genelindeki tüm icra müdürlükleri ve vergi dairelerinin açık artırma, ihale ve pazarlık usulüyle yaptıkların satışların duyurusunu yayınlıyor. Sitede pedikür koltuğundan dizüstü bilgisayara, ayakkabıdan klimaya hemen her konuda ilan var. Ancak en fazla gayrimenkul ve araç ilanları göze çarpıyor.

Sitede bir ay boyunca yayınlanan icra ilan sayısı 3 bin ile 3 bin 500 arasında değişiyor. Orhan Kılıç, gayrimenkul ya da taşınır malların nerede ve kaç liradan satışa çıkarıldığından nerede görülebileceğine, tapu kaydı ve şu anki durumundan dosya numarası ve satış günlerine kadar tüm bilgileri yayınladıklarını söylüyor. Site kullanıcıları, kendilerine verilen bir şifreyle sisteme giriş yapabiliyor. Bunun için de ücretli abonelik gerekiyor.

Üyelik ücreti, üç farklı kategoriye göre belirlenmiş. Gayrimenkul, araç ve taşınır mallardan oluşan bölümlerden birini ya da birkaçı seçebiliyorsunuz. Örneğin, sadece gayrimenkul ihalelerini takip etmek isteyen bir abone ayda 18 YTL ödüyor. Gayrimenkul ve araç için 29, gayrimenkul, araç ve taşınabilir mal içinse 38 YTL aylık abonelik ücreti belirlenmiş.

İCRALAR
Günde 75-200 yeni ilan giriyor

İcralar.com, İngiltere merkezli "Geleceksel Bağlantı" (Futuristic Comm) şirketi tarafından Mayıs 2008'de kurulmuş. Sitenin kurucularından Yılmaz Sanemoğlu, emekli bir borsa broker'ı. İcralar.com'da, Türkiye genelindeki tüm icra ilanları yayınlanıyor. Bu ilanlar sadece şehir bazında değil semt kategorileri altında da ayrıştırılmış. Siteye günde 50 ile 150 arasında değişen yeni icra ilanı ekleniyor.

Sitenin üyesi sayısı 7 bini aşmış. Siteyi son 5 ayda 130 binin üzerinde tekil kullanıcı ziyaret etmiş. İcralar.com'un üyelik ücreti aylık 25, 3 aylık 70, 6 aylık 125, yıllık ise 250 YTL. Yıllık abone olanlara 2 aylık ücretsiz kullanım hediye ediliyor. Ücretsiz abonelerse sadece icra satış takvimini ve ihale listelerini görebilir.

İCRADAN İHALELER
Bu işi başlatan site

İcradanihaleler.com, Türkiye'de icra ihale ilanlarını ilk yayınlayan internet sitesi. Site, 2007'de Ans E-ticaret tarafından kurulmuş. İcradanihaleler.com Genel Müdürü Ahmet Çiftçi, Türkiye genelindeki tüm icra ilanlarını medya takip kuruluşları aracılığıyla temin ettiklerini söylüyor. Bu ilanlar çeşitli kategorilere ayrılarak yayınlanıyor. Siteye günde ortalama 150 yeni ilan ekleniyor. Aboneler icra ihale ilanlarıyla ilgili tüm bilgilere erişebiliyor. İcradanihaleler.com'a abonelik ücreti ise aylık 25, yıllık 150 YTL.

BELLİ BAŞLI İCRA SİTELERİ

www.icraihaleilan.com
www.icralik.com
www.icradanihaleler.com
www.icralar.com
www.icra.tc
www.icrasatisi.com
www.icralikyerler.com
www.icralar.info
www.icradan.info
www.icradanihaleler.net
www.icraihaleleri.info
www.icradairesi.com
www.icralik.info
www.icradanihaleler.info
www.icralar.org
www.icralar.net
www.icraci.info
www.icrasatislari.info
www.hacizli.info
www.hacizci.com
www.hacizden.net
www.hacizli.net
wwwicradansatislar.com.
www.icraliklar.com
www.icrada.com
www.hacizihaleleri.com
www.hacizliyerler.com

Bu Mercedes de icraya düştü

Burada resmini gördüğünüz Mercedes marka araç da icarada satılık. İcralik.com adlı sitede yer alan ilanda araç ile ilgili şu bilgi yer alıyor: Piyasa Fiyatı : 100 - 110 bin Euro Muammen Bedel : 80 bin TL 1.İhale Çkış Fiyatı : 48 bin TL 2.İhale Çıkış Fiyatı: 32 bin TL

İstanbul'da icralık mal sayısı 2.5 kat arttı
Kamu ihalelerine olan ilginin bir benzeri icra satış ilanlarının yayınlandığı sitelerde de yaşanıyor. Türkiye genelindeki icra ihalelerini toplayarak yayımlayan www.icraihale.com sitesinin sahibi Orhan Kılıç, farklı bir artışa dikkat çekiyor. Bünyelerinde ihale duyurularının yapıldığı internet sitelerinin yanı sıra icra satış ilanlarının da duyurulduğu bir portal bulunduğunu belirten Kılıç, siteye girilen ilanlarda son birkaç aydır ciddi bir artış olduğunu vurguladı.

Konut ve otomobil icra sıralamasında birinci
İstihbarat elemanları ile Türkiye genelinde icra dairelerinde ve basın aracılığıyla açıklanan tüm satış ilanlarını topladıklarını, gruplandırarak icraihaleilan.com adresinden duyurduklarını kaydeden Kılıç, "icraihaleilan.com'a giren ilanlar piyasalardaki daralmayı çok net ortaya koyuyor. İcra yoluyla satışa çıkan malların sayısında bugüne kadar görülmemiş bir artış söz konusu. Örneğin İstanbul'unbir ilçesindeki icra dairesi 2007 yılında 4 bin mülkün satış ilanının çıkarken bu yıl sayı daha yıl dolmadan 10 binin üzerinde. Yine Ankara'nın bir ilçesinde ise 2007 yılında 13 bin olan icra ilan sayısı şimdiden 14 bine ulaştı. İşin ilginç bir diğer yanı da ilanları takip edenlerin sayısında da büyük bir artış var. İcralarda satışa çıkanlar ise genelde konutlar ve otomobiller" dedi.
İcraihaleilan.com sitesinde 18 Kasım itibariyle 1408 konutun, 304 binanı, 79 fabrikanın, 504 işyerinin, 565 arsanın satış ilanı var. İcradaki satış ilanları ile birinci sırada 772 adet ilanla İstanbul yer alıyor. İkinci sırada 379 ilanla İzmir, üçüncü sırada ise 286 ilanla Ankara yer alıyor. İllerdeki ilanların büyük bir kısmı gayrimenkullerden oluşuyor.

Bunlara da Türkiye'deki bazı kamu ihale siteleri
* ihalebülteni.net
* ihaleci.com
* kamuihale.com
* resmiihale.com
* ekolhaber.com
* ihalebülteni.net

rotahaber

 

Etiketler :