İddialar Gerçek Dışı

İddialar Gerçek Dışı

Rektör Omay: Panel 'başkalarının yönlendirmesiyle düzenlendi' iddiaları gerçek dışı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, bir süre önce ev sahipliğini yaptıkları "Barış Kenti Mardin" konulu panelin, 'başkalarının yönlendirmesiyle düzenlendiği' şeklindeki iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Panelle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Omay, "Mardin Artuklu Üniversitesi bu tür çalışmaları yaparken, kimsenin yönlendirmesine ihtiyaç duymayacak bir kurumsal yapıya ve istikamete sahiptir." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Mardin ile ilgili verilen, yaklaşık yedi asır öncesine ait 'Mardin Fetvası'nın tartışıldığı toplantı, yurt içinden ve yurt dışından konunun uzmanı olan birçok akademisyenin katılımıyla gerçekleşmişti.

"Mardin'de bu toplantının yapılmış olması farklı dil ve dinlerin günümüze kadar hoşgörüyle yaşatılmış olmasının ve birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmasının doğal bir sonucudur." diyen Prof. Dr. Omay, "Bu yüzden yedi asır öncesine dayanan bu fetvanın Mardin'de gündeme gelmesi gayet tabiidir. Zira üniversiteler, her tür bilimsel çalışmanın yapılabildiği ve tartışılabildiği ortamları oluşturmak için mevcuttur. Mardin Artuklu Üniversitesi bu tür çalışmaları yaparken, kimsenin yönlendirmesine ihtiyaç duymayacak bir kurumsal yapıya ve istikamete sahiptir. Bundan önce yapılan diğer tüm çalışmalarımız gibi bu toplantının da hedefinde ve temelinde, aziz milletimizin üzerinde bulunduğu bu mukaddes coğrafyanın özelliklerini ve derinliğini daha fazla anlamak ve belirginleştirmek vardır."

Her tür siyasi görüş ve duruşa eşit mesafede duran üniversitelerinin her tür düşüncenin özgürce ifade edildiği bir bilim yuvası olduğunu savunan Rektör, "Bizce üniversitelerin asli görevi budur. Bizi biz yapan değerleri ve manevi enginliğimizi unutmadan bu kutlu coğrafyada farklılıklarımızla zenginleşen bir kültür deryası içinde çalışmalarımıza devam edeceğimiz hususunda kimsenin bir endişesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Etiketler :