İdeolojik fetva yerine kurumlar arası iletişim

İdeolojik fetva yerine kurumlar arası iletişim

İslam ülkelerinden farklı sesler çıktığını söyleyen Bardakoğlu, "İdeolojik fetvalar yerine ülkeler arası istişare yapılmalı" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Başkanlığın özellikle son zamanlarda İslam dünyasındaki benzer kurumlarla karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımını esas alan, belli alanlarda muhtemel işbirliklerine kapı aralayan bir ilişki kurduğuna dikkat çekti.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun İslam ülkelerindeki üst istişare, karar ve dini soruları cevaplandırma kurullarıyla ortak çalışmalar yapmasının, insanlığın ortak yararına olduğuna dikkati çeken Bardakoğlu, diğer ülkelerdeki benzeri üst kurulların ne yapıp ettiğinin ve onların hangi sorunlara hangi çözümleri getirdiğinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

İslam dünyasında dini konularda adeta ''her kafadan bir ses çıktığını'' belirten Bardakoğlu, ''Bazen hepimizi mahcup eden İslamın özüyle bağdaşmayan, uluslar arası konjonktürü ve siyasi uygulamaları önceleyen, ideolojik içerikli fetvaların gündeme geldiğini ve dini kurumların günübirlik tartışmaların girdabına sürüklendiğini görüyoruz. İslam ülkeleri üst dini karar ve istişare kurulları arasında sağlıklı iletişim herkesin yararına olacaktır" dedi.

Kaynak: Star Gazete

Etiketler :