İDO'ya 861 milyon dolarlık teklif

İDO'ya 861 milyon dolarlık teklif

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İDO) yüzde 100 hissesinin özelleştirme ihalesi sona erdi. İhalede en yüksek teklif 861 milyon dolar ile Tepe-AKfen-Souter-Sera konsorsiyumundan geldi. Açık artırmadan sonra ihalenin Büyükşehir'de onaylam

İHALE'NİN SON VİRAJI

- Tepe-Akfen-Souter-Sera 860 milyon dolara açık artırmayı kazandı.

- Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubu mola aldı.

- Torunlar 820 milyon dolar verdi.

- Global Liman, Koç Holding-Stena, Yıldırım Holding çekildi.


İDO'nun yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi ihalesinde kapalı zarf usulü gerçekleştirilen elemeli turda, en düşük teklifi veren Yıldırım Holding oldu.

İhale, diğer dört teklifin sahibinin katılacağı açık artırma ile devam edecek.

AÇIK ARTIRMA 155 MİLYON DOLAR İLE BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi ihalesinin açık artırması, 755 milyon dolardan başladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ihalenin elemesiz ve elemeli turunun ardından açık artırmaya geçildi.

Açık artırma 755 milyon dolar ile başladı ve artırımın başlamasının hemen ardından mola verildi.

İDO'ya en yüksek teklif 502 milyon dolar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi ihalesinin elemesiz turunda en yüksek teklif 502 milyon dolar oldu.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ihaleye, teklif veren Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu, Global Liman İşletmeleri A.Ş, Yıldırım Holding A.Ş, Deniz Turizm Yatırımları A.Ş.-Stena Yatırım Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu ile Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yetkilileri katıldı.

İhalenin elemesiz turunda kapalı zarf teklifleri alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 502 milyon dolar oldu. İhale kapalı zarf usulü teklif alınması ile devam edecek.

İDO için 5 grup yarışıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesine başlandı.

 

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ihaleye, teklif veren Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu, Global Liman İşletmeleri A.Ş, Yıldırım Holding A.Ş, Deniz Turizm Yatırımları A.Ş-Stena Yatırım Holding A.Ş Ortak Girişim Grubu ile Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yetkilileri katılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İDO'nun özelleştirilmesine yönelik ihale sürecini 6 Ocak 2011'de başlatmış, 17 Ocak'tan itibaren de şartname satışa sunulmuştu. Pazarlık ve açık artırma yapılmak suretiyle sonuçlandırılacak ihaleyle İDO'nun yüzde 100 oranındaki hissesi blok satış yöntemiyle özelleştirilecek. İhaleye girmek isteyen katılımcılar 20 bin dolara şartname alırken, ihalede son teklif verme süresi 31 Mart'ta sona ermişti.

Bugün yapılacak nihai pazarlık görüşmelerinin ardından Rekabet Kurulu'na izin başvurusunda bulunulacak. Rekabet Kurulu'nun izin süreci tamamlandıktan sonra ihale, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi onayına sunulacak. Daha sonra ihaleyi kazanan teklif sahibi ile hisse satış sözleşmesi imzalanacak.

İhale bedeli olarak teklif edilen tutar, hisse satış sözleşmesinin imza tarihinde peşin olarak ödenecek.

Büyükşehir Belediyesi'nce 1987 yılında kurulan İDO, 18 hatta, 25 deniz otobüsü, 10 hızlı feribot, 17 arabalı vapur ile 36 iskelede hizmet veriyor. İDO, 2010 yılında 347 milyon lira gelir elde etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.