İDO'ya rakip geliyor!

İDO'ya rakip geliyor!

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO)'nin özelleştirme sonrası hayata geçirdiği bir dizi uygulamaya karşı artan tepkiler sonrası harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, İDO'ya resmen rakip oluyor.

İstanbul Kabataş iskelesinin kullanılmasına ilişkin iskele hizmeti sözleşmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şehirhatları AŞ ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi olan BURULAŞ arasında imzalandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya- Kabataş arasında yolcu taşımalarına resmi bir engel kalmadığını belirterek, kısa zamanda 2'si yeni 3 gemi alıp seferleri başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

İDO’nun özelleştirmeden sonra uyguladığı esnek fiyat tarifesi ile vatandaşları mağdur etmesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından gündeme getirilen alternatif bir ulaşım sistemi konusunda önemli bir engel daha aşıldı. İstanbul’da kullanabilecekleri bir iskele belirlemek için bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait İstanbul Şehirhatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ görüşmelerini sürdüren BURULAŞ, sonuca ulaştı. İstanbul Kabataş iskelesinin BURULAŞ’a ait gemiler tarafından kullanılmasına ilişkin iskele hizmeti sözleşmesi, Şehirhatları AŞ Genel Müdürü Süleyman Genç ile BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy arasında imzalandı. İmzalanan bu sözleşme ile Mudanya – Kabataş arasında yolcu taşınmasına yönelik hiçbir engel kalmadı. BURULAŞ’ın çalıştıracağı gemilere Kabataş iskelesinde iskele ve yolcu hizmetleri Şehirhatları AŞ tarafından verilecek.

"GEMİ ARIYORUZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce de onaylanan bu sözleşmenin ardından iskele konusunda bir sorun kalmadığını, artık sadece gemi alma olayına odaklandıklarını kaydetti. Dünya piyasalarında gemi arayışlarını başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, alacakları 3 gemiden 2’sinin yeni olacağını, Bursa’ya yakışır bir yolcu taşıma hizmeti vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Bursa – İstanbul arasında alternatif bir deniz ulaşım sistemini gündeme getirdikleri ilk günden bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ tarafından yoğun bir çalışma sergilendiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Deniz ulaşımına iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu konuda da örnek bir sistem oluşturup, en uygun fiyatlarla en kaliteli hizmeti halkımıza vermeyi hedefliyoruz. Kısa zamanda gemilerimizi alıp, seferleri başlatmak istiyoruz. Bu konunun tek kazananı halkımız olacak.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.