İdrarda yanma şikayetini ihmal etmeyin

İdrarda yanma şikayetini ihmal etmeyin

Uzmanlar, idrar yanması şikayetlerinin ihmal edilmemesini istedi.

İdrarda yanma, şiddetli karın ve sırt ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran Zehra Ataman'ın (70), sol böbreğinin çalışmadığı tespit edildi.

Özel Bahar Hastanesi Üroloji doktorlarından Op. Dr. Muhammet Kuvel, Zehra Ataman isimli yaşlı kadına birçok tedavi uygulanmasına rağmen, idrar yolu enfeksiyonunun kendini sürekli tekrarlaması üzerine böbreklerin olumsuz yönde etkilendiğini söyledi. 

Hastayı hemen ameliyata aldıklarını ifade eden Kuvel, şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 2 saat süren ameliyatta hastamızın karnına 3 delik açtık. Şişmiş olan böbrek sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluşturduğundan dolayı hastayı laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat ettik." 

Bu yöntem sayesinde organ ve damarların daha net görüldüğünü ve daha az travmatize olduğunu dile getiren Opr. Dr. Kuvel, hastanın böbreğinin şiş ve etrafındaki dokuların yapışık olmasına rağmen sorunsuz bir ameliyat gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kapalı yöntemle yapılan operasyonlarda ameliyat kesisinin çok küçük olmasından dolayı hastanın erken taburcu olduğunu belirten Kuvel, yaranın iyileşmesinin açık ameliyata oranla daha çabuk gerçekleştiğini vurguladı. Dr. Kuvel, ayrıca, idrar yanması şikayetlerinin ihmal edilmemesi uyarısında bulundu. 

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Zehra Ataman ise Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt'a, Op. Dr. Muhammet Kuvel'e ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :