İfade öncesi gözdağı mı

İfade öncesi gözdağı mı

Akşener'in, 28 Şubat'la ilglii ifadesinden saatler önce aracının kurşunlandığı ortaya çıktı.

Vatan'dan Deniz Güçer'in haberine göre; MHP Başkanvekili Meral Akşener'in 28 Şubat savcısına ifade vermeden önce İstanbul'da makam aracında oturduğu koltuğun kurşunlandığı ortaya çıktı. Ümraniye'deki olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı...

Pazartesi günü 28 Şubat savcısına tanık olarak 2.5 saat süreyle ifade veren dönemin İçişleri Bakanı, MHP Grup Başkanvekili Meral Akşener'in makam aracının geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul'da kurşunlandığı ortaya çıktı.

AKŞENER ARAÇTA YOKTU

Bülent Orakoğlu ve Hasan Celal Güzel'den sonra savcıya ifade vereceği duyurulan Akşener, geçtiğimiz hafta sonunu İstanbul'da geçirdi. Bazı temaslar kapsamında İstanbul'da bulunan Akşener, cumartesi akşamı programının bitiminde şoförü tarafından makam aracıyla evine bırakıldı. Şoför daha sonra makam aracıyla birlikte Ümraniye'deki evine gitti.

ARKA KOLTUK KURŞUNLANMIŞ

Şaşkınlık verici olay ertesi sabah Akşener'in yardımcılarının aracı görmesiyle ortaya çıktı. Makam şoförünün evinin önünde park halinde bulunan aracın, Akşener'in oturduğu arka koltuk bölümünün kurşunlandığı görüldü. Akşener'in oturduğu koltukta çok sayıda kurşun deliği olduğu belirtildi.

Olay hemen İstanbul Emniyeti'ne bildirildi. Olay yeri ekipleri araçta ve çevrede inceleme yaptılar. Konuyla ilgili İstanbul Emniyet'inin de geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

'GÖZDAĞI MI?'

Refahyol hükümetinin İçişleri Bakanı olan Akşener, 28 Şubat sürecinin öne çıkan isimlerinden birisi olmuştu ve askerlere karşı duruşuyla biliniyordu. Akşener o dönem de çok defa tehdit almıştı. Akşener, o dönem müsteşarı üzerinden kendisine iletilen, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" mesajı ile çok konuşulmuştu. Akşener bu mesajı kendisine ileten kişinin Korgeneral Çetin Sanver olduğunu ise savcılığa bildirmişti.

Akşener'in ifade vermesinden hemen önce meydana gelen olay, "Gözdağı mı?" sorusunu da gündeme getirdi. Emniyet'in olayı bu boyutuyla da incelediği ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.