İftardan iftara oruç tutma Yahudi geleneği

İftardan iftara oruç tutma Yahudi geleneği

"Oruçlunun iki mutlu anı vardır. Bunun biri iftar vakti diğeri ise Rabbinin rızasını kazanmasıdır".

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı'nda konferans verdi. İftar ve sahur vakitlerinde dikkat edilmesi gerekenlere değinen Ay, çocukların da geleneklere uygun olarak yetiştirilmesini istedi.

Bağcılar Belediyesi İrfan Sofrası'na konuk olan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay "Ailede Ramazan" konulu bir konferans verdi. İftar vakti ve sahurun önemine dikkat çeken Ay, "Oruçlunun iki mutlu anı vardır. Bunun biri iftar vakti diğeri ise Rabbinin rızasını kazanmasıdır" dedi. "İftardan önceki anlar Rabbimizle baş başa kaldığımız anlar olmalıdır" diyen Ay, bunun çocuklar için de örnek olacak bir an olduğunu söyledi. Sahur anının da önemli olduğuna dikkat çeken Mehmet Emin Ay, sahurun seher vaktinde kalkılan mutlu bir an olması gerektiğini ifade etti. Bazen çocukların anne babalarını sahura kaldırdığını hatırlatan Ay, bunun doğru olmadığını, çocuğun uyandığında anne babasının daha önce kalkmış ve hazırlıkları yapmış olarak görmesinin daha iyi olduğunu söyledi.

Sahura kalkmadan oruç tutulmaması gerektiğine de değinen Mehmet Emin Ay, iftardan iftara oruç tutmanın Yahudi geleneği olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ay, Peygamber efendimizin, seher vaktinde sahura kalkılmasını tavsiye ettiğini hatırlattı.

Çocukların camilerden de nasibini alması gerektiğini ifade eden Ay, "Çocuklar yetişkinlerden daha duygusal. Bir sadaka vermek istiyorsanız bunu çocuklarınızın eliyle yapın" dedi.

Ramazan geleneklerinden iftar davetlerine de icabet edilmesi gerektiğini anlatan Mehmet Emin Ay, "Siz de evinizde misafirlerinizi ağırlayınız. Evinizdeki davetlerde çocuklarınıza da hazırlıklar konusunda imkan tanıyınız ve bu geleneği devam ettiriniz" diye konuştu.

Konferansın ardından Mehmet Emin Ay, Sanatçı Mustafa Demirci ile bir ilahi de okudu.

Programa, Mehmet Emin Ay'ın askerlik arkadaşı olan Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da katıldı. Yurdakul, konferansın ardından Ay'a teşekkür plaketi verdi.

Etiketler :