IĞDIR’DA ALTIN KALEMLER ŞİİR DİNLETİSİ YAPILDI

IĞDIR’DA ALTIN KALEMLER ŞİİR DİNLETİSİ YAPILDI

Iğdır Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. ALTIN KALEMLER Şiir dinletisi yapıldı.

Iğdır Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen  1.Altın Kalemler Şiir dinletisi yapıldı. 4-5 Haziran 2o14 tarihinde yapılan dinletinin organizatörlüğünü İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gül ve Eğitimci Yazar Fatma Çetin Kabadayı yaptı.

Altın Kalemler Şiir Dinletisine Iğdır’ın değerli kalemlerinden Eğitimci Şair Kemalettin Kalkan, Sait Küçük, Yahya Azeroğlu, il dışından Amasya’dan gazeteci, sunucu, şair Kasım Alper Özdemir, Şair Yazar, televizyon programcısı Kaan Murat Yanık, Elazığ’dan şair Mahir Gürbüz,   Nahçıvan’dan Şaire Zeynep Nahçıvanlı, Kırşehir’den Şair İbrahim Düğer ve Küçük Neşet Mahlaslı Mehmet Şimşek,  Kahramanmaraş’tan Ozan Zeki Tunç ve şair Haşim Kalender, Kayseri’den Çıngı Kültür Sanat Dergisi Yayın Sahibi, Kayseri Şair ve Yazarlar Dernek Başkanı Süleyman Karacabey,İzmir’den Fatma Aras katıldı. 4 Haziran tarihinde Iğdır Valisi Davut Haner’e yapılan ziyarette şair ve yazarlar Iğdır Valisi ile sohbet ederek şiir ve edebiyat üzerine söyleşi yaptılar. Davut Haner “Bu kadar güzel yazarı şehrimizde ağırlamaktan mutluyuz, şairlerle konuşurken çok dikkatli olunması gerekir, zaten o hassaslık olmasa şairlik olmaz, sizlerle gurur duyuyoruz. Birçoğunuz zaten görev yaptığım yerlerden geliyorsunuz,” dedi. Iğdırlı Şairlerden Yahya Azeroğlu, “Ben aslında bunu daha önce görev yapan valilerimize de söylemek istedim bir türlü fırsat bulamadım, şimdi fırsat bulmuşken size söyleyeyim, Iğdırlı birçok şair var. Şairimiz şöyle diyor: Şairleri haykırmayan bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir,” diyor. “Lütfen bize sahip çıkın, öksüz bırakmayın,” diyerek Vali Davut Haner’e isteğini dile getirdi. Kayseri Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Süleyman Karacabey ile daha önceki yıllardan tanışmış olan Vali Davut Haner, eskileri yâd ederken bütün şair ve yazarlarla sohbet etti. Vali Davut Haner “Hiçbir şey yok olmuyor arkadaşlar, sizin nefesleriniz sizin sözleriniz yankılanıyor, kalıyor, her şey toprak olup gidiyor, onu kimse yok edemiyor kalıyor. Sahiplenme konusunda bizler elimizden geldiği kadarıyla ülkemizin değerlerine, sizleri sahiplenmeye çalışırız, ama şair hiç bir sınıra hiçbir kalıba sığmayacak kadar coşkulu olduğu için siz onları aşarsınız, sıkıntı dediğiniz şeyler sizlere ilham kaynağıdır, güzel şiirlerin ağır maliyeti vardır,” dedi. Kendisine imzalanan kitapları kabul eden Vali Davut Haner, konuklarına çay ikram ettikten sonra hatıra fotoğrafları çekildi.

Toplantıya katılan Milli Eğitim Müdürü, konukların gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek hoş geldiniz dedikten sonra on beş kişilik bu dinletinin çok faydalı olacağına inandığını söyledi. Kültürel faaliyetlerle, güzel insanlarla çok güzel dersler alınacağına inandığını, bunun iki tarafında hassasiyeti olduğunu, başka zaman yine beklediklerini söyledi. İnşallah güzel anılarla Iğdır’ımızda ayrılırsınız dedi. Kırşehir’den gelen İbrahim Düğer, 24 Kasım’da âşıklar şöleni olacağını ve kendisini Kırşehir’e davet ettiğini dile getirdi. Kırşehir’de beş yıl görev yapan Vali Davut Haner, “İnşallah” diyerek gelmeye çalışacağını dile getirdi.

Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’i ziyaret eden şair, yazar ve ozanlar kendilerine gösterilen bu güzel ilgi karşısında çok mutlu olurken, Şiir ve edebiyatla ilgili olan Mevlüt Özmen’in ikram ettiği kahve ile sohbet ettiler. Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen şairlerle sırayla tanışarak kendilerini tek tek dinledi. Yaklaşık bir saat süren sohbet hatıra fotoğrafları çekimiyle noktalandı.

Şair ve Yazarlar aynı gün Doğubayazıt ilçesi İshak Paşa Sarayı’nı gezdiler. Gezi esnasında Saray hakkında Şube Müdürü Mehmet Gül’ün rehberliğinde güzel vakit geçiren şair ve yazarlar daha sonra Aralık ilçesine geziye gittiler. İlçe Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz eşliğinde, Dilucu Sınır Kapısı, Nahçıvan Sınırı Kaymakam’ın rehberliğinde tanıtıldı. Kaymakam Tolga Kamil Ersöz, şair ve yazarlara akşam yemeği ikramı esnasında güzel şiirlerle ve Kırşehir’den gelen Mehmet Şimşek ve Kahramanmaraş’tan gelen Ozan Zeki Tunç sazlarıyla eşlik ettiler.

5 Haziran Sabahı İMKB Mehmetcik Ortaokulu’nu ziyaret eden Şair ve Yazarlar, Okul Müdürü Naci Aydın’ın semaverde ikram ettiği çaylar eşliğinde şiir sohbeti yaptılar. Çekilen halay ve okunan şiirlerin ardından okuldan mutlu bir şekilde ayrılan şair ve yazarlar, Iğdır’ın meşhur yemeği olan Bozbaş’ı yemek üzere şehir merkezine geldiler. Yemeğe, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler de katıldı.

5 Haziran akşamı 19.30 da yapılan 1. Altın Kalemler Şiir ve Müzik şöleni Kültür Sarayında yapıldı. Dinleti saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Milli Eğitim Müdürü’nün konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında “Hoş geldiniz” dedikten sonra Iğdır’da kültürel faaliyetlerin her geçen gün arttığını, edebiyat türlerinden en eskisi olan Şiir’in ruh zarafetini simgelediğini dile getirdi. Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Şiir, sözcüklerle güzel şekiller kurma sanatıdır sözünü hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü, “Sizleri bir nebze günlük hayattan uzaklaştırıp şiirin büyülü ortamıyla buluşturmak istedik, davetimize icabet ettikleri için şairlerimize, dinletiye eşlik ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum,”dedi.   Televizyon Programcısı, sunucu Kasım Alper Özdemir’in Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ile yıllar öncesindeki tanışmalarını anlatması büyük dikkatle dinlenirken, ısrarlar ve alkışlar eşliğinde sahnede konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen yine takdirle karşılandı, sevgi seliyle yerine uğurlandı.

Sunuculuğunu Kasım Alper Özdemir ve Fatma Çetin Kabadayı’nın yaptığı dinletiye Iğdır halkı büyük ilgi gösterdi. Salon’da oturulacak yer kalmaması ve balkonun da dolu olması Iğdır halkının sanat sevgisini kanıtlarken konukları ve komitede görev alanları da ziyadesiyle mutlu etti. Ozan Zeki Tunç’un sazıyla doğaçlama yaptığı hoş geldiniz-merhabalar büyük alkış alırken anlattığı nükteli kıssa da oldukça ilgi çekti. Kayseri Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Süleyman Karacabey “Son Cemre”, Bekdikli Halk Ozanı İbrahim Düğer ”Selam Getirdim,” Bestekâr Vural Şahin “Bu Akşam Gidecek yerim olsaydı,” Mahir Gürbüz “Unuttun Gülüm”, Kemalettin Kalkan “Hadi Git!”, Haşim Kalender “Mine mi ne?” Sait Küçük “Dokunma,” Yahya Azeroğlu “Ağrı Dağı”,  Zeynep Nahçıvanlı “Bir şair ölmüş,” isimli şiirleriyle dinleyenlerini uzaklara götürürken Onur konuklarından Kaan Murat Yanık genç yaşına rağmen başarısından dolayı da takdire şayan görüldü. Küçük Neşet Mahlasıyla tanınan Mehmet Şimşek, sazını konuşturmadan önce “Bizim yöremizde çok çalınan bu tarzı sizlerin beğeninize sunacağım, ” diyerek sazıyla sözünü birleştirdi. Küçük Neşet çaldığı parçaların ardından sahneden alkışlar eşliğinde ayrıldı.

Program plaket töreni ve fotoğraf çekimi ile son buldu. Dinletiye başta Eğitimci-gazeteci Serdar Ünsal olmak üzere çok sayıda gazeteci katıldı.

Programın Onur konukları Bestekâr Vural Şahin, Kaan Murat Yanık ve Kasım Alper Özdemir idi.

6 haziran sabahı konul şair ve ozanlarla Üniversite uygulama otelinde yapılacak vedalaşma kahvaltısına Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, İl Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman, il Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gül, organizasyon komite üyeleri, Mehmet Özçelik ve Deniz Atalay Yaldız  katılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.