Iğsız Paşa Şaşırtmadı

Iğsız Paşa Şaşırtmadı

Kaos Planı ile ismi gündeme gelen Org. Iğsız, belgede imzası bulan Albay Çiçek'e sahip çıktı

Kaos Planı'nın hazırlanması emrini verdiği ileri sürülen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, belgede imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'i savunmasıyla dikkat çekiyor.

Belgenin tartışıldığı günlerde Genelkurmay 2. başkanı olan Orgeneral Hasan Iğsız, katıldığı bir resepsiyonda gazetecilerin konuyla ilgili sorularına muhatap oldu. 3 Temmuz 2009'da Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan habere göre Orgeneral Iğsız, "Albay Çiçek'in söz konusu belgedeki imzası konusunda ciddi ithamlar var. Son olayların ardından askerî savcılığın kararı paralelinde siz hâlâ albayınızın arkasında mısınız, tereddüdünüz var mı?" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: "Sayın Genelkurmay Başkan'ımızın söyleyeceklerine ekleyecek bir şeyim yok, ancak tabii ki aynı noktadayız. Bizim tereddüdümüz yok, arkasındayız."

Ergenekon savcılarına orijinalini gönderen muvazzaf subay, mektubunda, "Söz konusu gayri hukuki çalışmalar, TSK içerisindeki cunta yapılanmasının kilit isimlerinden olan Org. Hasan Iğsız'ın Genelkurmay 2. başkanlığı döneminde hız kazanarak devam etmiştir. Org. Hasan Iğsız'ın doğrudan netice alınabilecek bir eylem planı hazırlanması konusunda verdiği direktif gereği Korgeneral Mehmet Ersöz ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın da katkılarıyla gerekli çalışmalar başlatılmış ve söz konusu eylem planı Kur. Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanmıştır." ifadelerini kullanıyor.

Etiketler :