İhaleye fesat karıştırdı

İhaleye fesat karıştırdı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye, ''halı saha ihalesine feşat karıştırma'' iddiasıyla yargılandığı davada, 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Kendisini savunan Sedefçi, kararın Yargıtay'a götüreceklerini söyledi.

 

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan, Belediye Başkanı Sedefçi'nin de katıldığı duruşmada karar verildi. Mahkeme, Sedefçi hakkında, ''halı saha ihalesine fesat karıştırmak''tan 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verdi.

Hamdi Sedefçi hakkında, belediyeye ait arsanın yap, işlet, devret modeli ile yapılması için düzenlenen ihaleye fesat karıştırmak suçundan dava açılmış, 2009 yılında açılan davada, belediye meclis üyesi bir kişinin, kanunen mümkün olmamasına rağmen, kurduğu şirketle katıldığı ihaleyi aldığı iddia edilmişti.

ARALARINDA SEDEFÇİ İLE BAŞKAN YARDIMCISI AKDERE'NİN DE BULUNDUĞU 5 KİŞİ HAKKINDA 4'ER YIL 2'ŞER AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere hakkında, ''İhaleye fesat karıştırma'' suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi. 6 sanığın 2 yıl 6 ay ile 6 yıl 8 ay arasında hapis cezalarına çarptırıldığı davada, 2 kişi de beraat etti.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın son duruşmasına Sedefçi ile belediye personeli Kader Pajo, bir taşımacılık kooperatifinin başkanı olan Aytaç Dilci, şirket ortağı Ufuk Atay ve sanık avukatları katıldı.

Sedefçi, duruşmada, ameliyat yerinin kanadığını belirterek, savunmasını yaparak çıkmak istediğini söyledi.

Kendisine söz verilmesi üzerine Sedefçi, dava konusu olan Sarayiçi Turizm İnşaat, Tekstil, Gıda Tarım Ürünleri Nak. İth. İhrc. Ltd. şirketinin ihaleyle aldığı halı sahanın yerinin 20  yıldır boş olduğunu belirtti.

Söz konusu şirketin gizli ortağı olduğu iddia edilen eski belediye meclis üyesi İbrahim Akmeşe'nin, yasalara göre belediyenin ihalelerine en az 1 yıl süreyle katılmaması gerektiğini iyi bildiklerini ifade eden Sedefçi, ''Halı saha Belediye Meclisinin aldığı kararla ihaleye çıkarıldı. Söz konu ihalede Akmeşe'nin ismi ve imzası yer almamaktadır. Buna rağmen Akmeşe ihaleye katılmış gibi hakkımızda dava açıldı'' dedi.

Savcının kendisi hakındaki mütalaasını kabul etmeyen Sedefçi, beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, savunmasının ardından Sedefçi'nin sağlık durumunu gözönüne alarak, duruşma salonundan çıkmasına izin verdi.

Sanıklar İbrahim Akmeşe, Ufuk Atay ve Hüseyin Sirke'nin avukatı Semih Altınok, dava konusu edilen çeklerin karşılıklarının ödendiğini ve ödeme belgelerinin dosyada yer aldığını bildirdi.

Sanık Kader Pajo da, bir önceki duruşmada yazılı savunma verdiği için söyleyecek bir şeyinin olmadığını söyledi.

-KARAR-

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdi.

Aradan sonra kararı açıklayan mahkeme, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Başkan Yardımcısı Akdere, eski belediye meclis üyesi İbrahim Akmeşe ile Sarayiçi Turizm İnşaat, Tekstil, Gıda Tarım Ürünleri Nak. İth. İhrc. Ltd. şirketi ortaklarından Hüseyin Sirke ve Ufuk Atay hakkında 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası hükmü verildiğini bildirdi.

Mahkeme, Akmeşe ve Atay'a ayrıca ''resmi belgeyi bozma'' suçundan 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası kararı verirken, belediye personeli Kader Pajo hakkında da ''resmi belgeyi bozma'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' suçlarından ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

Davada yargılanan Sevim İlhan ve Aytaç Dilci ise beraat etti.

-OLAY-

Edirne Belediyesi tarafından 2009 yılında ihaleye çıkarılan halı saha ihalesinde, belediye başkanı ve diğer sanıklar hakkında, ''ihaleye fesat karıştırma, ''resmi evrakta sahtecilik'' ve ''rüşvet almak ve vermek'', ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından dava açılmıştı.

SEDEFÇİ: DELİL OLMADIĞI HALDE ŞU ANDA MAHKEMECE 4 YIL 2 AY HAPSE MAHKUM OLDUM. BU KESİN BİR KARAR DEĞİLDİR, YARGITAY AŞAMASI VAR

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ''Delil olmadığı halde şu anda mahkemece 4 yıl 2 ay hapse mahkum oldum'' dedi.

Sedefçi, ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçundan hakkında verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, verilen kararı temyiz edeceğini belirterek, şunları söyledi:

''Mahkemenin kararına saygılıyım. Ben asla suç işlemedim. Benim ihalede bir suçum yok. Bu konuda hiç bir delil de yok. Delil olmadığı halde şu anda mahkemece 4 yıl 2 ay hapse mahkum oldum. Bu kesin bir karar değildir, yargıtay aşaması var. Temyiz aşaması var. Ben de en kısa zamanda temyize gideceğim. Bu dosya Yargıtay'da bozulup, tekrar Edirne'ye gönderilecektir, tekrardan yargılanma süreci başlayacaktır. Benim bu yargılanmamda masum olduğum ortaya çıkacaktır. Berat edeceğime inanıyorum.''

AA

Etiketler :