İhbar mektubunda kan donduran iddia

İhbar mektubunda kan donduran iddia

'Eylem Planı'nın orijinal metnini Ergenekon savcılarına gönderen subay, yazdığı ihbar mektubunda Aktütün ve Dağlıca baskınları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mektupta yer alan ifadelerde şunlar söyleniyor: "Bizzat olayların içerisinde (Aktütün'de, Dağlıca'da, Poyrazköy'de, Çukurca'da ve dahi birçok yerde) olduğumuz için gerçekler tarafımızdan tüm çıplaklığıyla biliniyor."

Bugün Gazetesi dün subayın ihbar mektubunu yayınladı. Mektupta demokrasiye eylem planının hazırlanışı hakkında gündemi sarsacak bilgilere yer veriliyor. Cunta örgütlenmesi ve faaliyetlerinden haberdar ve rahatsız olan kendisi gibi personelin gerçekleri anlatmak için zemin bulamadığını ve sesini duyuramadığını ifade eden subay, mektubunda Aktütün ve Dağlıca karakol baskınları, Çukurca'da mayın patlaması ve Poyrazköy cephaneliği gibi skandal eylemlerin içerisinde de cuntanın bizzat yer aldığını iddia ediyor.

İşte subayın insanı dehşete düşüren sözleri: "Toplumun genelinde bilinen ve dedikodu şeklinde kulaktan kulağa yayılan TSK ile ilgili birçok konuyu (PKK'ya yardım, uyuşturucu, fişleme, suikast, örtülü operasyonlar vb.) olayların olduğu bölgelerde görev yapanlar, medya aracılığı ile öğrendi.

Ancak medyanın bilmediklerini ben ve benim gibi Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan arkadaşlar, yani bu faaliyetleri bizzat planlayan ve icra eden kişiler çok yakından biliyoruz. Bilgi destek personeli olarak bizzat olayların içerisinde (Aktütün'de, Dağlıca'da, Poyrazköy'de, Çukurca'da ve daha birçok yerde) olduğumuz için gerçekler tüm çıplaklığıyla bilinmektedir." 21 Ekim 2007'de terör örgütü mensupları, Hakkari Dağlıca'da konuşlu piyade taburunun emniyet unsuru olan bir bölüğe kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırı düzenledi. Olayda 16 güvenlik görevlisi şehit düştü, 12 asker yaralandı, 8'iyle irtibat kesildi. 3 Ekim 2008'de ise Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı'na bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından yapılan saldırıda 17 asker şehit düşmüştü.

Kaos Planı'na CHP'li vekiller de yardım etmiş

'Kirli tezgâh'ın ortaya çıkmasını sağlayan ihbar mektubundaki bazı iddialar dudak uçuklatan cinsten. Öyle ki, 'Kaos Planı'nın aslıyla birlikte gönderilen 5 sayfalık mektupta, millete yönelik hazırlanan eylem planlarının sadece 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla sınırlı kalmadığı aktarılıyor. Muvazzaf bir subayın kaleme alarak Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara posta yoluyla ulaştırdığı mektupta yer alan bir diğer iddia daha vahim. Mektupta, bir orgeneralin emriyle üniversitelerden akademisyenler ile CHP'nin yönetimindeki bazı politikacıların eylem planlarının hazırlanmasına destek verdikleri aktarılıyor.

Subay, TSK'da millete karşı komplo kuran cuntanın içerisinde yer aldığını söylüyor. Mektupta şu ifadeler kullanılıyor: "2007 yılı Eylül ayında dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Org. Ergin Saygun'un emri gereği, üniversiteden bir kısım akademisyen ve CHP yönetiminden bazı politikacıların desteği ile dönemin Genelkurmay Harekât Başkanı Korg. H. Nusret Taşdeler'in himayesinde Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nda şube müdürü olarak görevli kurmay albaylar Dursun Çiçek, Sedat Özüer, İlker Ziya Göktaş ve Fuat Selvi tarafından kamuoyunu yönlendirme maksatlı çeşitli belgeler hazırlandığına tanık oldum. Yukarıda ifade ettiğim TSK içerisindeki "ülke yönetimine el koyma heveslileri", yani "darbe taraftarları", başka bir ifadeyle "cunta örgütlenmesi"; yıllardır işgal ettiği makamlarla, kilit pozisyonlar ve sivil uzantılarıyla ülkenin gündemini elinde tutmuş ve faaliyetlerini kamuoyuna "tüm TSK'nın ortak görüşü" gibi göstermiş ve göstermeye de devam etmektedir."

'Kaos Planı hazırlansın' emrini Hasan Iğsız verdi

'Kaos Planı'nın orijinalini Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara postayla ulaştıran subayın ihbar mektubunda, belgenin hazırlanış ve imha ediliş süreci anlatılıyor. Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Albay Dursun Çiçek'in imzası bulunan belgenin hazırlanması emrini 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız verdi. İhbar mektubunun tam metninin yayımlandığı haberde, Çiçek, Kaos Planı'nı içeren belgeyi Iğsız'ın emri, Korgeneral Mehmet Eröz ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın desteği ile hazırlamış. Planın aslını dosyadan aldığını ifade eden subay, karargahta neredeyse herkesin bu tip andıç belgelerinden haberdar olduğunu söylüyor. Savcılara gönderdiği mektubun eklerinde, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' isimli dokümanın imhasında görev alan er ve erbaşların listesine de yer veren subay, konuyla ilgili bilgi sahibi olanların sindirildiğini de belirtiyor. Subay, önemli bir iddia da ortaya atıyor: "Nitekim Orgeneral İlker Başbuğ, belge hakkındaki basın açıklamasını aslının imha edildiğine kanaat getirdikten sonra yaptı."

ORGENERAL IĞSIZ, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

Subayın gönderdiği mektupta dikkat çeken önemli bir ayrıntı, hazırlanan belgenin imhasına yönelik faaliyetlerin tek tek anlatılmasıydı. Belge, subayın iddiasına göre operasyonel bir şekilde imha edilmiş. Ergenekon soruşturması kapsamında Dursun Çiçek'in 17 Haziran'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelmesi bekleniyordu.

Ancak Çiçek'in askerî mahkeme soruşturmasının tamamlanması beklendi. Daha sonra 29 ve 30 Haziran tarihlerinde savcılığa çağrılan Çiçek tutuklanmış ve 24 saat geçmeden serbest bırakılmıştı.

Bu arada, 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, dün akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı ziyaret etti. Iğsız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine gelişinde Hüseyin Çapkın tarafından törenle karşılandı. Tören mangasını selamlayan Orgeneral Iğsız, daha sonra Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın makamına geçti.

ZAMAN

Etiketler :