İHH Başkanı'na Suikast Girişimi!

İHH Başkanı'na Suikast Girişimi!

Mavi Marmara gemisiyle adını duyuran İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın otomobiline kumandalı çip yerleştirildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Dokuz Türk vatandaşının İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü Mavi Marmara gemisindeki öncü isimlerden İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım'ın suikast şüphesi doğuran ilginç bir kaza atlattığı ortaya çıktı. İddiaya göre aracına uzaktan kumandayla çalışan bir çip yerleştirilen Yıldırım'ın arabası Boğaziçi Köprüsü üzerinde 70 km. hızla giderken aniden sebepsiz yere kilitlendi. Araç, hızlı gitmediği için takla atmaktan kurtuldu. Yıldırım'ın ismi Mavi Marmara Gemisi'ni basan İsrail askerlerinin elindeki suikast listesinin başında yer alıyordu. Edinilen bilgilere göre Yıldırım ailesinin yüreğini ağzına getiren olay 27 Aralık 2010 günü yaşandı. Bülent Yıldırım, o sabah her zaman kullandığı 34 FD .... plakalı Nissan Qashqai marka aracını eşi ve çocuklarına verdi. Kendisi de eşinin kullandığı aracı aldı. Eşi ve çocukları Anadolu yakasındaki annesinin yanına gidecek, Bülent Yıldırım da daha sonra gelecekti.

HIZLI GİTMEDİĞİ İÇİN KURTULDU

Bayan Yıldırım'ın yola çıkmasından bir süre sonra Bülent Yıldırım'ın telefonu çaldı. Eşi panik halinde korkunç bir kaza atlattıklarını haber verdi. Araç Boğaziçi Köprüsü'nün ortasında, üstelik sol şeritte 70 kilometre hızla giderken birdenbire kilitlenip hareket edemez hale gelmişti. Bir türlü çalıştırılamayan, hatta hareket dahi ettirilemeyen araç, çekici yardımıyla en yakın servise götürüldü ve hemen incelemeye alındı. Gülan Otomotiv'de tam 45 gün incelenen "SJNFDNJ10420...." şase numaralı aracın gizemli arızası, teknik görevlileri bile hayretler içerisinde bıraktı. Nissan Genel Müdürlüğü'nden teknik yardım talep edildi ve araçtaki arızanın sebebi belirlenmeye çalışıldı. Fakat herhangi bir sebep bulunamadı. Araç ancak Gövde Kontrol ve Motor Kontrol Ünitesi'nin bütünüyle yenilenmesinin ardından çalıştırılabildi. 27 Aralık'ta servise giren araç, 8 Şubat 2011'de İHH görevlisi Mahmut Yorulmaz'a teslim edildi.

ARACA GECE GİRİLDİ Mİ?

İHH yetkilileri, Bülent Yıldırım'a suikast düzenlenmiş olabileceğini düşünüyor. Yıldırım'ın olay sabahı eşi ve çocuklarını araca bindirirken şoför koltuğunun en arkaya ayarlanmış şekilde gördüğünü söylemesi de bu şüpheyi kuvvetlendiriyor. Suikast ihtimali, İHH yetkilileriyle konuşan servis görevlisi Mesut Genç tarafından da "İmkân dâhilinde" olarak nitelendirildi. Mesut Genç, Nissan servisine bugüne kadar bu tip bir arıza ile aynı modelde başka bir araç gelmediği bilgisini verdi. Genç, aracı teslim alan İHH görevlisi Mahmut Yorulmaz'a şöyle dedi: "Olağandışı bir arıza ile karşı karşıya kaldık. Genel Müdürlükten bile teknik destek aldık, ama aracın neden bu hale geldiğini bir türlü tespit edemedik." İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de otomobilin çekildiği serviste araç üzerinde inceleme yaptı. Emniyet kaynaklarından olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bilgisi edinildi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım olayı doğruladı ama konu hakkında ayrıntılı olarak konuşmak istemediğini söyledi.

SABAH

Etiketler :