İHH Libya'ya gidiyor

İHH Libya'ya gidiyor

Libya’da yaşanan halk ayaklanmasının ilk günlerinden itibaren partner kuruluşuyla bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’den de bölgeye yardım ekibi gönderiyor.

Libya’da yaşanan halk ayaklanmasının ilk günlerinden itibaren partner kuruluşuyla bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’den de bölgeye yardım ekibi gönderiyor. Bu akşam Libya’ya hareket edecek ekipler bölgedeki yardım çalışmalarını organize edecek.
 
Tunus’ta ve Mısır’da yaşanan halk devrimi Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı sarsmaya devam ediyor. Tunuslu işsiz bir gencin kendini yakarak başlattığı devrim hareketi Libya’yı da etkisi altına aldı. 17 Şubat tarihinde başlayan olaylar giderek büyüyor. Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden İHH İnsani Yardım Vakfı, ilk günlerden itibaren bölgede bulunan partner kuruluşu vasıtasıyla çeşitli yardım çalışmaları gerçekleştirdi. Bingazi’de ilaç ve tıbbi malzemeler ile gıda dağıtımları yapıldı.

 Bölgede yaşanan olayların şiddetini arttırması üzerine 6 kişiden oluşan İHH ekibi, bu akşam saatlerinde Libya’ya hareket edecek.
Ekipler çatışmalardan etkilenen mağdur insanlara yardım edecekler. Havaalanlarında ve limanlarda mahsur kalan insanlar ile sınır bölgelerindeki mültecilere acil yardım malzemelerini dağıtacaklar.

Ekipler güvenlik koşullarına göre Bingazi ve Trablus’a da giderek yardım çalışmaları yapacak. İHH ekibi bölgede bulunduğu süre zarfında yaşanan insanlık dışı uygulamaları da gözlemleyerek bir rapor hazırlayacaklar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :