İHH'dan Filistin'e 8 Tır yardım

İHH'dan Filistin'e 8 Tır yardım

Suriye'deki Filistin mülteci kamplarına gıda, giysi ve sağlık malzemesi taşıyan 8 tır yola çıktı.

Tırlar; konserve, salça, kuru bakla, süt tozu, un, bisküvi, çocuk bezi, giysi, ayakkabı vb. toplam 175 ton 293 kiloluk malzemeyi mültecilere ulaştıracak.

Yardım malzemeleri Suriye ile Irak arasındaki sınır bölgesinde bulunan Tenf Kampı ile Nahrul Barid, Hol Kampı, el-Haseki, el-Velit ve diğer kamplardaki mültecilere dağıtılacak.

Toplam değeri 358 bin 281TL olan yardım malzemesi mülteci ailelerin önemli bir ihtiyacını karşılayacak.

İHH Başkan Yardımcısı Ensar Kılıçoğlu, yardım tırlarının yola çıkmasından önce yaptığı basın açıklamasında gönderdikleri malzemelerin hayırsever vatandaşların ayni bağışlarından oluştuğunu belirtti. Kılıçoğlu, “Hayırsever halkımızdan gelecek ayni ve nakdi bağışları Filistin halkına ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Üç kuşak mülteci hayatı

Mülteci şehirlerin bulunduğu Suriye'de toplam 10 kampta 413 bin 827 kayıtlı Filistinli yaşamakta. Üç kuşaktır burada yaşayan mültecilerin 120 bin 865'i hâlâ kamplardaki çadırlarda kalıyor.

5 milyon Filistinli mülteci

1948 yılında Filistin'den göç edenlerin sayısı 914 bindi. Bugün tüm dünyada yaklaşık 5 milyon Filistinli mülteci var. Dünyanın dört bir yanına dağılmış olan ve birçoğu hâlâ çadırlarda yaşayan Filistinli mültecilerin yaklaşık üçte biri Ortadoğu'daki çeşitli ülkelerde bulunan toplam 59 kampta yaşıyor. Bu kampların çoğu Ürdün, Lübnan, Suriye, Batı Şeria ve Gazze'de yer almakta.

Etiketler :