İHH’dan Gazze’ye İkinci Özgürlük Filosu

İHH’dan Gazze’ye İkinci Özgürlük Filosu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Haziran ayı sonlarında Gazze’ye 2. Özgürlük Filosu’nu gönderiyor. Vakıf, ikinci filo hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

İHH, Haziran ayı sonunda Gazze'ye ikinci Özgürlük Filosu'nu göndermeye hazırlanıyor. Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 15 gemilik yardım filosunda Mavi Marmara'nın da yer alacağını söyledi. Yıldırım, "İsrail'e akıllı olması gerektiğini hatırlatıyoruz. Eğer biraz izan sahibi iseniz bu filoya müdahale etmezsiniz. Yaptığınız her şey sizin zararınıza bundan sonra. Satranç tahtasına bakın, hiçbir hamle lehinize değil. Zararı en az olarak atlatmaya bakın. Bu 2. filoya dokunmayın, bırakın Gazze'ye gitsin. Tekrar müdahale ederseniz günlerce açık denizde kalır, gündem oluştururuz" şeklinde konuştu.

BİN 500 AKTİVİST GİDECEK

Yıldırım, "Bu sefer sadece ambargo için değil dünyada alt üst olmuş hukukun ve adaletin yeniden tesisi için gidiyoruz" dedi. Yıldırım, bin 500 aktivistin katılacağı yardım filosunda yer almak isteyen çok sayıda Yahudi'nin de kendilerine başvurduğunu söyledi. Yardım filosunda 15 geminin yer alacağını belirten Yıldırım, "bu gemilerde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen bin 500 aktivistin de yer alacağını" söyledi. İkinci filonun büyütülmemesi uyarısında bulunan Yıldırım şöyle konuştu: "Sakın 2. filoyu gözünüzde büyütmeyin. Bu filo bu sürecin çok küçük bir parçası. Daha büyük çalışmalarımız var."

TEK BİR ÇAKI BİLE ALMADAN GİDİYORUZ

Yıldırım; "Eğer siz bu gemilere dokunursanız özgürlük âşıklarının sayısını arttırırsınız. En büyük gücümüz sivil, tek bir çakı taşımadan, dünyayı yanımıza alarak gitmektir. Buradan bütün uluslararası güçlere sesleniyorum: Eğer İsrail'in yapmış olduğu bu hukuksuzluk karşısında ceza vermiş olsaydınız belki tatmin olurduk. O zaman 'Niye gidiyorsunuz, durun' deme hakkına sahip olurlardı. Bu adamların cezası verilmediği müddetçe bizim gitme hakkımız var. Ambargo karadan nasıl kalktıysa denizden de kalkacak ve en önemlisi hukuken de bu ambargo iptal edilmiş olacak" dedi.

İKİNCİ FİLODA YAHUDİLER DE VAR

Gazze'ye gidecek 2. filoda yer almak için çok sayıda Yahudi'nin kendilerine başvurduğunu aktaran Yıldırım, "15 gemide 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı olacak. 22 kuruluş organize ediyor. Bize şu anda başvuran o kadar çok Yahudi var ki. Bulundukları ülkelerde rahatsızlar. O nedenle bu gemilere izin versek Müslüman ve Hıristiyanlara bile yer kalmaz. 1500 aktivist götürmeyi düşünüyoruz. Bize başvuran Yahudi sayısı daha fazla" diye konuştu. Gazze için başka çalışmaların da yürütüldüğünü ifade eden Yıldırım, "Önümüzdeki günler tüm dünyayı sevindirecek ve şaşırtacak çok şeyle karşılaşmış olacağız. Umarız insanlık için hayırlı olur. Dünyada alt üst olmuş hukuku yeniden tesis etmek için gidiyoruz" şeklinde konuştu. ABD'nin 2. filonun Gazze'ye gitmemesi yönünde Türkiye yetkilileri uyarması ile ilgili görüşü sorulan Yıldırım, "Amerikalı yetkililer bunu açıkladılar 'Biz Türkiye hükümetine tavsiyede bulunduk' diye fakat biz sivil toplum kuruluşuyuz, bizim kendi kararlarımız var. Elbette İsrail'in bütün gücünü kullanarak ülkelere baskı yapıyorlar. Ayrıca birtakım İsrail taraftarları bazı aktivistlerimize şiddet uyguluyor. Biz kendi kararımızı kendimiz veririz. Bu konuda Türkiye bir imtihan vermiştir. Türkiye hükümetine şu açıdan teşekkür ediyorum. Diğer ülkelerdeki bazı liderler gibi davranmamış, sivil toplum kuruluşlarına müdahale etmenin özgürlük alanını kısıtlayacağını ifade etmiştir. Demek ki Türkiye'de özgürlük Amerika'dan ileri düzeydedir" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.