İHH'lı Şahin Neden Tutuklandı?

İHH'lı Şahin Neden Tutuklandı?

İsrail tarafından gözaltına alınan Türk vatandaşı İzzet Şahin'in serbest bırakılması için İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Fatih merkezinde bir basın toplantısı düzenlendi.

İsrail tarafından gözaltına alınan Türk vatandaşı İzzet Şahin'in serbest bırakılması için İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Fatih merkezinde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına İHH Başkanı Bülent Yıldırım, gözaltına alınan Şahin'in eşi Kadriye Şahin, Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Avukat Cihat Gökdemir, Özgürder Başkanı Rıdvan Kaya, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Fisun Bandır ve dizi oyuncusu Sinan Albayrak katıldı. İHH'nın Batı Şeria bürosunu açan ve temsilciliğini yürüten İzzet Şahin, 27 Nisan 2010 tarihinde tutuklanarak İsrail İç Güvenlik İstihbarat Örgütü SABAK'ın nezarethanesine tutuluyor. STK'lar bugün mahkemeye çıkacak olan Şahin'in serbest bırakılmasını istediler.

EŞİMİN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM

İzzet Şahin'in eşi Kadriye Şahin, "Eşim bir haftadır gözaltında. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Üç çocuğumuz var. Onlar da babalarının durumundan endişe ediyorlar. Eşimin serbest bırakılmasını istiyorum" dedi. Şahin siyasilerden eşinin serbestü bırakılması için harekete geçmelerini istediİsrail tarafından gözaltına alınan Şahin'in arkadaşı olan Sanatçı Sinan Albayrak da, "İsrail diplomatik ve politik bir oyunla İzzet Şahin'i gözaltına aldı. Şahin'in mahkemeye çıkarılacağı gün Türkiye'den çok güçlü bir heyetin İsrail'e gitmesi lazım. Türkiye, bir kez daha İsrail'e One Minute demeli" diye konuştu.

Gemi konvoyuna misilleme mi?

Gözaltı ve olası bir tutuklama kararının hukuki olmayacağını belirttiler. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım İsrail'in Mayıs ayının sonunda Gazze'ye yapılacak gemi hareketini engellemek için Şahin'in gözaltına almış olabileceğini belirtti. Yıldırım, "İsrail, bu şekilde bizi yıldırmak istiyorsa yanılıyor. Biz Mayıs ayının sonunda gemilerle Filistin halkına insani yardım malzemelerini götüreceğiz. Çünkü biz hukuki olmayan bir iş yapmıyoruz" dedi. Yıldırım, şunları söyledi; "İsrail, 8 gün, 200 saattir arkadaşımızı gözaltında tutuyor. Sorgulaması devam ediyor. İsrail'in bundan önceki uygulamaları bizi endişelendiriyor. Gözaltına alınanlardan hayatını kaybedenler oldu, işkence görenler oldu. İlk iki gün arkadaşımızın nerede tutulduğunu söylemediler.

Yeni Şafak

Etiketler :