İHH'nın gemisi DEFNE yola çıktı

İHH'nın gemisi DEFNE yola çıktı

Pakistan'da yaşanan sel felaketi için hazırlanan yardım gemisi 'Defne', Zeyport Limanı'ndan uğurlandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen ve bir defada yapılan en büyük yardım çalışması olan Defne kuru yük gemisi 4 bin 800 tonluk yüküyle Pakistan yoluna çıktı.

Gazze yardım filosunda da yer alan Defne kuru yük gemisi, toplanan çeşitli yardım malzemeleri ile geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Pakistan'a yardıma gidiyor. Zeyport Limanından uğurlanan gemide ilaç, tıbbi malzeme, çadır, battaniye, prefabrik evler temizlik malzemesi ve tekstil eşyasından oluşan ve maddi değeri 8 milyon TL olan yardım yükü 20 günlük yolculuktan sonra Pakistan'daki sel bölgelerinden etkilenen yerlere gidecek.

Hayırseverler tarafından toplanan yardım şimdiye kadar yapılan Cumhuriyet tarihinin en büyük yardımı olduğunu ifade eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Gazze yardım filosunda yer alan Defne gemisi şimdiye kadar tek seferde hazırlanmış en büyük insanı yardımdır. Bu geminin dolması için Türkiye'nin dört bir yanından hayır severler seferber oldu. Pakistan'da selden zarar görenler için oradaki çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'den de hazırlanan bu yardım yaklaşık 20 gün sonra Pakistan'a ulaşacak." diye konuştu.

CİHAN

 

Etiketler :