İhlas Suresi'nin sözleriyle dalga geçtiler

İhlas Suresi'nin sözleriyle dalga geçtiler

Son albümlerindeki Rezil adlı parçada bir ayeti 'lemyelit ve löp yutar' diye değiştiren Duman grubu ortalığı karıştırdı.

Rock grubu Duman'ın çıkardığı son albümde yer alan 'Rezil' adlı şarkı ortalığı karıştırdı. 'Rezil' şarkısındaki 'lemyelit ve löp yutar' sözleriyle İhlas Suresi'ndeki 'Lem yelid velem yûled' ayetinin dejenere edildiği gerekçesiyle tepki gösterenler oluşturdukları mail gruplarıyla Duman'ı protesto etmeye devam ediyor. Albümü piyasaya sunan Sony Müzik'i faks, posta ve telefon yağmuruna tutanlar oluşturdukları ortak metinde tepkilerini şöyle dile getirdiler:

"Ayet, ironi ve kinaye karışımı bir konseptin içinde bayağılaştırılıyor. Lem yelid velem yuled olarak bildiğimiz surenin ayetleri Duman tarafından 'Lemyelid ve löp yutar' şeklinde değiştirilmiş. Şarkıda din üzerinden geçinenleri eleştirmek isteyen Duman, bu sefer işi daha fazla ileriye götürerek kantarın topuzunu kaçırmış görünüyor. Allah'ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların yaşadığı ülke, Müslüman bir ülke."

Yanlış anlaşıldık

Rezil şarkısının söz ve müziğine imza atan gruptan Kaan Tangöze dinle dalga geçmenin kimsenin haddine düşmeyeceğini, bilakis dini duyguları istismar edenleri eleştirdiklerini söyledi. Tangöze, şöyle konuştu:

"Forumlarda İhlas suresiyle dalga geçtiğimizi iddia ediyorlar. Oysa dinin suistimal edilmesini eleştiriyoruz. Dinle dalga geçmek kimsenin haddine düşmez. Anlatılmak istenen ayet değil, ayete bir gönderme söz konusu değil. Burada anlatılmak istenen bir tezgahın döndüğü ve bir şeyler üzerinden çıkar sağlandığına ilişkin bir eleştiri yapılıyor."

Albümde ne dediler?

....

ortada bir dergah var,

devrilir başın yanar.

arkasında tezgahlar,

lemyelit ve löp yutar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :