İHL'liler teröre bulaşmadı, devlete taş atmadı'

İHL'liler teröre bulaşmadı, devlete taş atmadı'

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İHL'lilerin teröre bulaşmadığını ve devlete taş atmadığını kaydederek, İHL'lilerin önüne engeller konulduğunu söyledi.

ÖNDER İHL Mezunları ve Mensupları Derneği ile Adıyaman İHL Mezunları ve Mensupları Derneği (ADİMDER) tarafından ortaklaşa gerçekleştiren toplantıda, Güneydoğu bölge teşkilatlanması ile ilgili konular konuşuldu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Ramazan Sodan, ÖNDER İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, İlçe Başkanı Mahmut Karaman, Nizamı Alem Ocakları Başkanı Emin Yardımcı, Adıyaman, Malatya, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Kahta İmam Hatip Lisesi mezunları, öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Adıyaman İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gökhan Aslan'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla toplantı başladı.

Toplantıda konuşan Vali Sodan, İmam Hatip Liseleri'nin zaman içersinde bazı engellerle karşılaştığını belirterek, "İmam hatiplilerin teröre bulaştığını, devlete taş attığını görmedik. Kat sayı getirilerek engel konuldu yine de isyan etmediler. Herhangi bir olumsuzluk içerisinde olmadılar. Teröre bulaşan gençlere bakalım, devlete taş atan gençlere bakalım. Bunlara Allah inancı verebilseydik bu gençler olumsuzlukla karşılaşmazdı. Halkımızın okulları bunlar. Ben bu olumsuzlukların geçeceğine inanıyorum. Bu olumsuzlukların düzeleceğini sanıyorum" dedi.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut ise, Adıyaman'da olmaktan ve buradaki imam hatiplilerin sorunlarını dinlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, "İmam Hatip Liseliler bu toprakların kıymetini çok iyi bilir. Devletinin, milletinin refahını düşünür ve en iyisi için hep dua edip, gayret sarf eder. İmam Hatipliler olarak sıkıntılı bir dönemi geride bıraktık. Hala katsayı sorunu yaşansa da, bu sıkıntının da yıl sonuna kadar ortadan kalkacağını umuyoruz. ÖNDER ve 200'e yakın kardeş derneği ile bu sorunun çözümü için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Bu yolda olumlu sonuçlar alacağımıza inancımız tam" şeklinde konuştu.

Toplantıda ADİMDER Başkanı Osman Kaya ile Adıyaman İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Sitil de yaptıkları konuşmalarda, İmam Hatip Liseli olmanın önemine vurgu yaptılar. Daha sonra oluşturulan divanda, derneklerin cazibe merkezi haline getirilmesi, katsayının son hali, 'Haydi okul yap' kampanyasının başlatılması, hasar raporunun değerlendirilmesi, kardeş dernek projesi, il derneklerinin ilçe ile koordinasyonları, İmam-Hatipliler haftası, siyasiler, STK'lar ve üniversiteler ile koordineli çalışma, kesintisiz eğitim ve başörtüsü problemlerinin sürekli gündemde tutulması, il, ilçe ve Türkiye genelinde ortak yapılacak faaliyetler, dernek kurma çalışmaları ve STK'lara kaynak geliştirilmesi gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Etiketler :