İHL'lilerin MUHTEŞEM duyarlılığı

İHL'lilerin MUHTEŞEM duyarlılığı

Muhteşem Yüzyıl dizisine yönelik protestolar bitmek bilmiyor

Bağlar Mahallesinde ki Dernek binasında Basın Mensuplarıyla bir araya gelen Isparta İmam-Hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği  Yönetim Kurulu,son günlerde özel bir televizyon kanalında Osmanlı Padişahlarından “BİR MEKTUPLA FRANSA’DAKİ MODAYI  KALDIRAN” Kanuni Sultan Süleyman’ı kadın düşkünüymüş gibi lanse ederek ve bunu yaparken de sırf televizyon kanalının ve dizinin reyting oranını düşünerek hareket etmelerini esefle kınadıkları belirttiler.

Bu dizideki üzerine giydirilen imajla, cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve onun şahsında tüm Osmanlı padişahlarının, devlet adamlarının, toplum nezdinde itibarsızlaştırıldığını, şanlı tarihin aşağılandığını ileri süren Genel Sekreter Şükrü ALTUĞ, şunları kaydetti:

 Son günlerde bir televizyon kanalında tanıtım fragmanları gösterilen ve 5 Ocak 2011’de ilk bölümü yayınlanan “Muhteşem Yüzyıl” adlı dizide, yüzyıllar boyunca üç kıtaya hükmetmiş Osmanlı Devleti’nin en saygın padişahlarından olan Kanuni Sultan Süleyman’ın kadın ve içki düşkünü biri gibi gösterilmesi, başta üyelerimiz olmak üzere halkımızın büyük bir çoğunluğu tarafından nefretle karşılanmıştır.
 
Dernekçiliği değerler merkezli düşünen ve yürüten Isparta İmam-hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği, mazimizi de en önemli değerimiz saymakta ve sahiplenilmesinin gereğine inanmaktadır. Milletimiz, sinema/film sektöründen, tarihimizin güzelliklerini öne çıkaran filmler/diziler yapmalarını beklerken, maddi kazanç sağlamak amacıyla çekimi yapılmış olan bu dizide, reyting uğruna yalan-yanlış ve iftira boyutunda yaklaşımlarla kocaman ve şanlı bir tarih kirletilmeye çalışılmıştır.
 
Bilinen devlet organizasyonları arasında vizyoner açıdan ve misyon sorumluluğu bakımından daha geniş bir yapı ve mana ifade eden Osmanlı Devleti’nin ve özellikle en güzide padişahının sözde harem vurgusuyla gösterilmesi asla doğru bir yaklaşım değildir.
 

Isparta İmam-hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği olarak, son dönemlerde her türlü maddi ve moral krizi başarıyla atlatan, dolayısıyla dünya ülkeleri arasında olması gereken saygın yerini alma hamlelerini başarmakta olan ülkemizin ve insanımızın bu tür girişimlerle moral değerlerinin yıpratılmasını manidar buluyor, ayrıca bu yaklaşımı sakat bir anlayışın art niyetli dışavurumu olarak değerlendiriyoruz.
 
Yapılan, reyting ve ideolojik kaygılar uğruna tarihimize büyük bir saygısızlıktır. Bu ve benzeri dizilerle zihinlerindeki çarpıklıkları milletimize aşılamaya çalışanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak ve bu millet, kendisini yeniden şekillendirme çabasında olanlara rağbet etmeyecektir.
 
Diziyi yayımlayan bu televizyon kanalını bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz. Halkımızı başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, ilgili bakanlıklar, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve diğer tüm ilgili kuruluşlara şikayetlerini, faks ve e-posta yoluyla iletmeye davet ediyoruz.

Genel Sekreter Şükrü ALTUĞ; bu yanlıştan dönülmezse, televizyon kanalının seyredilmemesi için kampanyalar başlatacaklarını, bu da yetmezse yayıncı kuruluşa reklam veren firmaların ürünlerini boykot edeceklerini belirtti.

Basın toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Celal Atasoy,Teşkilat Başkanı Mustafa Nezih Yılmaz,Basın Sorumlusu Mustafa Ersöz,Mali İşler Sorumlusu Hüseyin Biçer,Tanıtım Başkanı Mehmet Kaya Ve Onlarca İmam-Hatip Sevdalısı hazır bulundu.
  

Etiketler :