İhvan'dan Mübarek'e SON İHTAR

İhvan'dan Mübarek'e SON İHTAR

MISIR'da İhvan Mübarek'e istifa etmesi için son bir hafta verdi.

Müslüman Kardeşler, Mübarek'e istifa etmesi için son bir hafta verdi ültümatom veririken, gösteriler yeni boyut kazandı. tahriri meydanında klinik ve okul bile açıldı. 

Müslüman Kardeşler'in önde gelen isimlerinden Essam El Aryan, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifa etmesi için için son olarak bir hafta süre verdiklerini belirtti..

Ülkenin üst kademesindeki yönetimin çökeceğini ve Mübarek'in de böylece gideceğini açıklayan El Aryan, bu sürecin çok uzun sürmeyeceğini söyledi. Müslüman Kardeşler'in Mübarek'in haysiyetli bir şekilde gitmesini istediklerinin de altını çizdi.

El Aryan ayrıca şimdiki iktidardan imtiyazları alabilmenin onların zayıflıklarını gösterdiğini, devrim yolundan geri dönüş olamayacağını ve bunun çok uzak olmadığını vurguladı.

Siyasal reform girişiminin bir parçası olarak siaysal tutuklulardan bazılarının serbest bırakıldığı belirtildi. İç isşler bakanlığından yapılan açıklamada iyi niyet gösterisi olarak 34 siyasi tutuklunun serbest bırakıldığı açıklandı.

mısırda özellikle ihvanı müslimin üyesi çok sayısda tutuklu bulunuyor. Bunlardan bir ksımının1982 yılından beri tutuklu kaldığı bildiriliyor.

Bu arada gösteriler yeni boyut kazandı. tahriri meydanında topalnan kalabalık meydan dışına yönelme işaretleri verdi.

Meydanda acil durumlar için klinik açıldı. Okula gidemeyn ögrenciler için okul açıldığı haberleri de geliyor.
 

Etiketler :