II. Abdülhamit'in torunu vefat etti

II. Abdülhamit'in torunu vefat etti

Sultan II. Abdülhamit'in hayatta iken doğan son torunu ve onla ilgili kitap yazan kızı Ayşe Sultan'ın oğlu Osman Nami Osmanoğlu 93 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Sultan II. Abdülhamit'in kızı Ayşe Sultan ve Suriye Eski Başbakanı Ahmet Nami Bey'in oğlu Osman Nami Osmanoğlu, rahatsızlanınca ilk müdahale uzun zamandır yaşadığı Marmaris'te Ahu- Hekman özel kliniğinde yapılmıştı.

Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği özel ambulans helikopteri ile İstanbul'a getirilen Osmanoğlu Dr. Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 5 Haziran'dan beri bu hastanede tedavi gören Osmanoğlu'nun hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sultanzade Osman Nami Osmanoğlu, Sultan II. Abdülhamit'in hayattayken doğan son torunu ve yaşayan en yaşlı hanedan üyesi. 1918 yılında İsviçre'nin Cenevre şehrinde doğan Osman Nami Osmanoğlu ,1924 yılında ailesi ile birlikte Sirkeci Garı'nda bindikleri Şark Ekspresi ile sürgüne gönderildi. Paris'te makine- radyoloji eğitimi görmüş ve radyoloji yüksek mühendisi olarak Fransa ve Tunus'ta görev yaptı. 1974 yılında ailesi ile birlikte, 50 yıllık sürgün hayatından sonra Türkiye'ye dönerek, 1975 yılında Türk vatandaşlığına kabul edildi. Yaşamını İstanbul ve Marmaris Hisarönü'nde sürdüren Oman Nami Osmanoğlu, ülkesinden bir daha hiç ayrılmadı. Emekli olduktan sonra zamanının büyük kısmını resim yapmaya adayan Osman Nami Osmanoğlu'nun ilk eşi Merhume Ayşe Adile Hanım'dan Mediha Şükriye, Fethiye Nimet ve Ayşe Adile adlarında üç kızı, Alman asıllı ikinci eşi Rotraud Müşfika Hanım'dan Gülnur Dorothe ve Ayten Sofia adlarında iki kızı, ayrıca yedi torunu ve bir de torun çocuğu var.

Etiketler :