İkbal Gürpınar ile yapılan söyleşi

İkbal Gürpınar ile yapılan söyleşi

Habername Editörü Pınar Kibar, Televizyonlarda yaptığı programlar ile halkın sevgisini kazanan İkbal Gürpınar ile söyleşti

 Sevgili İkbal Hanım bizi kırmayıp kıymetli vaktinizi bizim için ayırdınız, bu yüzden size çok teşekkür ediyorum.

-          Ne demek ben teşekkür ediyorum.

İkbal hanım bir kaç kez umre ziyaretinde bulunduğunuzu biliyoruz. Umre sizin için ne demek?

-          Evet. Allah nasip etti ben de gittim geldim. En son 27 Mart 2010´da ziyaret ettim mübarek iki şehri. Ben gidip orada kendimi şarj ediyorum ve dönüyorum. Ahireti bana hatırlatan yerdir orası. Ben oraya gittiğim vakit enerji alıyorum. Sanki ben orada tazeleniyorum, on yaş gençleşmiş gibi hissediyorum kendimi. Dünyadan uzaklaşıyorum, telefonumu kapatıyorum. Dünya meşakatlerinden uzak durmak beni çok rahatlatıyor. Ben oradalarda kendimi çok iyi hissediyorum. Ve şunu da özellikle bilirtmek istiyorum, hacca genç yaşta gidilsin. Ve imkan var ise önce umre yapıp sonra hac görevlerini yapsınlar. Ve son olarak şunu da söylemek istiyorum, oralarda kimse kimseyi eleştirmesin.

Anlıyorum. Allah bir çok kez umreler nasip etsin. Diğer sorum da belki çok klassik bir soru olacak sizin için, ama ben yine de sormak istiyorum. Başörtüsü iş hayatınızda bir değişikliğe sebeb oldu mu?

-          ilk defa bu sene yazın çalışmama kararı aldım ve konserlere gitmedim. Fakat bunun başörtüsü yüzünden olduğunu diyemem. Çünkü ben bu sene kendime tatil ilan ettim ve Temmuz ayında hiç çalışmadım. Eğer bu sene festivallere konserlere gitmiş olsaydım, o zaman belki anlaya bilirdim, başörtüm olduğundan iş bulamadığımı. Şimdi ne söylesem yalan olur.

 

Allah yolunuzu açık etsin.

İkbal hanım vaktinizi fazla almak istemiyorum ve bu yüzden size son bir sorum olacak. Bugün ki programınızın konusu, „Hayat paylaştıkça güzel“di. Peki, insan tam olarak neyi paylaşmalı?

-          Maalesef insanlar paylaşmak için varlıklı olmayı beklerler. Bu yanlıştır. Zamanını, olumlu düşüncesini,enerjisini paylaşabilir insan. Paylaşmak sadece para demek değildir. Aslında şöyle baktığımızda, hiç bir şey bizim değildir, hatta zaman bile bizim değildir. Senin olmayan, Allah´ın olan bir şeyi sen sadece paylaşıyorsun. Paylaşmak için zengin olmayı bekliyorsan veya paylaşırsam azalır diye korkuyorsan yanılıyorsun. Sen yeter ki Allah için ver. Verdiğin andan itibaren ummadığın kapılar açılır.

Allah paylaşanlardan eylesin cümlemizi.  İkbal hanım vermiş olduğunuz bu güzel ve önemli bilgiler için ve ayrıca bize vakit ayırdığınız için size çok teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını yüce Allah´tan niyaz ediyorum.

-          Amin. Ben de size çok teşekkür ediyorum. Başarılar.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :