İki askere sokak ortasında pusu

İki askere sokak ortasında pusu

İlçe merkezinde sivil olarak evlerinden çıkan uzman çavuş 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Özkozanoğlu pusu kurup arkadan vuran teröristler tarafından şehit edildi

Bölücü örgüt PKK’ya bağlı teröristler bir kez daha şehir merkezinde pusu kurup kan döktü ve Türkiye’nin yüreğini yaktı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde oturan ve sabah göreve gitmek üzere evlerinden sivil kıyafetli olarak çıkan uzman çavuşlar 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Özkozanoğlu, Nedim Zeydan Caddesi’nde teröristlerin saldırısına uğradı. Saat 07.00 sıralarındaki saldırıda vurulan uzman çavuşlar olay yerinde şehit düştü.
Güvenlik güçleri uzman çavuşları şehit eden teröristlerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma ve operasyon başlattı.  İfadelerine başvurulmak üzere 7 kişi emniyete götürüldü. Yahya Karakaya’nın Kayseri Pınarbaşı, Murat Özkozanoğlu’nun Adana Kozan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Pusu kurup arkadan vurdular
Genelkurmay Başkanlığ şehit edilen uzman çavuşlarla ilgili olarak resmi internet sitesinde açıklama yaptı. Uzman çavuşların göreve giderken pusu kurularak arkadan vuruldukları belirtilen açıklama şöyle:
“Evlerinden, sivil olarak göreve gitmek üzere çıkan Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Yahya Karakaya ve Piyade Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu’na, apartman çıkışında pusu kurularak kendilerini beklemekte olan sivil vatandaş görünümlü bölücü terör örgütü mensupları tarafından, saat 07.10’da arkalarından ve yakın mesafeden hunharca ateş edilmek suretiyle gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu şehit olmuşlardır.”

Yüksekova’daki 3. saldırı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi nde geçen yıldan beri şehit edilen uzman çavuş sayısı yaşanan bu acı olayla birlikte 5 oldu. İlk olay geçen yıl 14 Temmuz 2010’da meydana geldi. Cengiz Topel Caddesi’nde dolaşan Uzman Çavuş Yasin Ak sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.
İkinci olay 24 Nisan 2011’de yaşandı. Uzman Çavuşlar Yalçın Bozok ve Durdu Çapar, yine Cengiz Topel Caddesi Cezaevi Kavşağı’nda silahlı saldırıya uğramış ve hastanede şehit olmuşlardı.

Şehit Murat Özkozanoğlu’nun annesi Arseven Özkozanoğlu baygınlık geçirirken, babası Hasan Özkozanoğlu, dünürü Yaşar Temizkan’a sarılıp ağladı. Abla Hülya Özkozanoğlu da “Kardeşimi getirmediniz. Neredesin kardeşim” diye ağıtlar yaktı.

 

MURAT YAKINDA BABA OLACAKTI
Yüksekova’da şehit edilen uzman çavuşlardan Murat Özkozanoğlu’nun Adana’nın Kozan ilçesi ndeki baba evine ateş düştü. 2 yıllık uzman çavuş olan ve ilk görev yerinde şehit düşen Murat Özkozanoğlu’nun eşinin de 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Acı haber Özkozanoğlu ailesini perişan etti. Kozan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ünal, Türkeli Mahallesi Türkeli Caddesi 31 numaralı eve gelerek Murat Özkozanoğlu’nun şehit düştüğü haberini, 50 yaşındaki baba Hasan Özkozanoğlu ve anne 48 yaşındaki Arseven Özkozanoğlu’na iletti. İkisi erkek, üç çocuk sahibi olan Özkozanoğlu çifti, en küçük oğullarını kaybetmenin acısıyla yıkıldı. 
YAŞAR KORKUSUZ Adana DHA 

 

 

Yahya 1.5 ay önce evlenmişti
Uzman çavuş Yahya Karakaya’nın şehit olduğu haberi de Kayseri’deki baba evini mateme boğdu. 1.5 ay önce Adile Karakaya ile evlenen Pınarbaşı ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade uzman çavuş Yahya Karakaya’nın merkez Melikgazi ilçesi ndeki baba evinde ağıtlar yükseldi. Bir hafta önce TOKİ Konutları’ndaki evlerine taşınan aile, şehit haberini önce internetten gördü. Sonra jandarma yetkilileri geldi. Baba Kamil Karakaya, “Senin yerine keşke beni vursalardı. O kahpelere kurşun atamadın mı?” diye gözyaşı döktü. Anne Salime Karakaya da baygınlık geçirdi. Karakaya bugün toprağa verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum