İki bakandan tehditlere sert duruş

İki bakandan tehditlere sert duruş

Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri koordinatörlüğünde geçtiğimiz hafta akaryakıt sektöründe gerçekleştirilen operasyon sırasında ilginç olayların yaşandığı ortaya çıktı.

Denetim elemanları, marker’sız çıkan tonlarca akaryakıta el koymak isteyince akaryakıt şirketleri ile denetim elemanları arasında sert tartışmalar yaşandı. Operasyonun yapıldığı gece geç saatlere kadar süren tartışmalar sırasında, akaryakıt şirketlerinin ‘Siz bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz’ tehditlerinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, EPDK ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü gibi bir çok kurumun yöneticisini aradıkları ancak, bu görüşmelerden bir sonuç alamadıkları öğrenildi.

BAKANLAR: SONUNA KADAR GİDİN

Gelirler Kontrolörleri, geçtiğimiz hafta akaryakıt şirketlerine operasyon gerçekleştirmişti. 77 noktada gerçekleştirilen operasyon sırasında, akaryakıtların marker ölçümlerinin yanı sıra kayıtları da incelenmişti. Ancak şirketlerin bakanlardan destek bulamadığı kaydedildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, ‘hukuki çerçevede, denetimlerde sonuna kadar gidin’ talimatı verdiği belirtildi.

Etiketler :