İki eski liderle ilgili müthiş açıklamalar!

İki eski liderle ilgili müthiş açıklamalar!

Eski Başbakanlardan Ecevit ile BBP'nin eski genel başkanı merhum Yazıcıoğlu'nun geçiridği kazayla ilgili şok bilgiler ortaya çıktı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı "Helikopterde olan Yüksel Yancı'nın telefonunu aradım. Açıldı, ama kimse cevap vermedi" dedi. Yancı'nın bir akrabası aradığında ise bir erkek açıp 'Size bilgi veremeyiz' cevabını verdi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerindeki iddialara bir yenisi eklendi. BBP"li Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, kazada ölen BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın telefonunun olaydan yaklaşık 7.5 saat sonra açıldığını söyledi. Avcı, "Uğultular halinde sesler duydum; ama Yüksel'in sesi değildi" dedi.

25 Mart 2009'da,Yazıcıoğlu'nunda içinde bulunduğu helikopter Kahramanmaraş'tan Yozgat Yerköy'e gitmek için havalanmış ancak bir süre sonra bilinmeyen bir nedenle düşmüştü.Üç günsonra ulaşılan helikopter enkazında Yazıcıoğlu, Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, belediye meclisi üye adayı Murat Çetinkaya, pilot Kaya İstektepe ve gazeteci İsmail Güneş'in cesetleri bulunmuştu.

TELEFON DÖKÜMÜ DOĞRULUYOR

Şu an Sivas Belediye Başkan Yardımcısı olan Mehmet Avcı, CihanHaber Ajansı ile yaptığı görüşmede şok iddialarda bulundu. Avcı, olay günü uzun aramalar sonucunda Yancı'nın cep telefonunun açıldığını, uğultu halinde sesler duyduğunu; fakat bir muhatap bulamadığını söyledi.

Avcı'nın bu iddiasını, abonesi olduğu GSM şirketinin telefon dökümü de doğruluyor. Dökümde 25 Mart 2009 saat 22.54'te Yancı'nın telefonuyla 12 saniyelik görüşme yapıldığı görülüyor. Avcı'nın yaşadıklarının bir benzerinin Yüksel Yancı'nın akrabalarından Gülsen Sezgin'in başındanda geçtiği ortaya çıktı. Sezgin, Avcı'dan 4dakika sonra,Yancı'nıneşi Pakize Yancı yanındayken cep telefonunu aradı. Sezgin'in telefonunu açan bir erkek, "Size bilgi veremeyiz, tekrar aramayın" cevabı verdi. Hâlbuki otopsi tutanaklarında helikopterde bulunanların o saatte hayatta olmadığı ifade ediliyor.

"EŞİM SUİKAST DÜZENLENECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Pakize Yancı, eşinin olaydan kısa bir süre önce kendisine,Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ergenekon davası ile ilgili yaptığı açıklamalar yüzünden tehdit aldığını ve suikast düzenleneceğini söylediğini belirtti. Yancı, şöyle devam etti: "Eşim Ergenekon davası ile ilgili Yazıcıoğlu'nun söylemlerinin zamanlamasının yanlış olduğunu ve bu yüzden Yazıcıoğlu'nun tehdit aldığını ve kendisine suikast düzenleneceği endişesi taşıyordu; bunu benimle paylaşmıştı. Bu olay kesinlikle kaza değil" dedi.

"VALİ O BİLGİYİ NEREDEN ALDI ?"

Meclis araştırma dosyasına da giren, kazanın olduğu gün dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye "Muhsin Yazıcıoğlu yaşıyor, ayağı kırık" bilgi notu ile 28 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nin morgunda yapılan adli muayene ve otopsi tutanağında yazılanlar örtüşüyor. Yazıcıoğlu'nun otopsi tutanağında "Sol kururiste ayak bileği seviyesinde kırık" tespit edildiği belirtiliyor.

JANDARMA ENKAZA İLK GÜN GİTTİ

Mehmet Avcı kazayla ilgili farklı bir iddia da daha bulundu. Jandarmanın ilk gün oraya gittiğini ileri süren Avcı, elindeki bilgilere dayanarak söylediğini; ama iddiasının kaynağını açıklamayacağını belirtti.

Avcı, "Bilgiye dayanarak söylüyorum oraya ilk önce jandarma gitti. Ne komutanlarımızı ne de askerlerimizi suçlamak istemiyorum ama köylülerden önce jandarma buldu enkazı. Helikopter düştükten sonra 5 saat içinde bir şekilde jandarma oranın ya görüntüsünü aldı veya oraya ulaştı. Bu işler ucuz değildir. İnsanlara suikast düzenleyerek bu milletin sesini kesemezler" dedi.

ECEVİT'E TUZAĞIN ŞAHİDİ

MHP eski yöneticilerinden Şevket Bülent Yahnici, 2001 yılında Bülent Ecevit'i Başbakanlıktan düşürmek için bir grubun toplantı yaptığını iddia etti.

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, 4 Kasım 2001 tarihinde aralarında Kemal Derviş, Mesut Yılmaz ve Sümer Oral'ında bulunduğu kişilerin yaptıkları toplantıda eski Başbakan Bülent Ecevit'in çürüğe çıkarılması için görüştüklerini iddia etti. Yahnici, dün Cihan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Bülent Ecevit'in sağlık raporuyla Başbakanlıktan indirilmesi yönündeki girişimlerle ilgili bir soruya Yahnici, şu şekilde cevap verdi:

'Ecevit'in çürüğe çıkarılması 4 Kasım tarihli liderler toplantısında dile getirilmiştir. O toplantıda 3 lider, Kemal Derviş ve sanırım 1-2 kişi daha olabilir ve şu an MHP'den aday olan Sümer Oral. Böyle bir toplantıda Mesut Yılmaz ve Kemal Derviş, Ecevit'in bir rapor ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Ama tarih baya ilerlemiş bir tarihti."

"BİZ HAKSIZLIK ETTİK BU ÜLKEYE"

Yahnici, Ecevit'in hastalığı nedeniyle Türkiye'nin büyük bir yönetim boşluğu yaşadığını da belirterek, "FiilenTürkiye'nin bir 1,5-2 sene Başbakansız olduğu açıktır.Hem Başbakan yoktu hemde vekalet eden yoktu. Bunun ceremesi ve neticesini halkımız 3 Kasım'da bizi meclis dışında bırakarak çektirdi. Biz haksızlık ettik bu ülkeye, 1,5-2 sene Başbakansız ve Başbakan yönetiminden ayrı düşünerek yönetmeye kalktık, bu yanlıştı."

"MHP 'MAĞDURUZ' DİYEREK OY TOPLAYAMAZ"

Şevket Bülent Yahnici kaset skandalından MHP'nin zarar görmeyeceğini söyleminin manasız olduğunu söyledi. Yahnici, "Kasetlerin bu şe kilde deşifre oluyor olması MHP'ye zarar verecektir. MHP, 'Biz bu işten mağdur olduk, bu mağduriyet bizim işimize yarar' şeklinde düşünüyorsa yanlış. Bu kasetle ilgili öne sürülenlerin MHP ile ilgili taban açısından hoş karşılanmayacağı açıktır" dedi. MHP'nin barajı geçip geçmeyeceği tartışmasının da talihsizlik olduğunu belirten Yahnici, "Bu talihsizlik durumuna neden olan yönetim, kaset talihsizliği nedeniyle yönetimden uzaklaştırılan arkadaşlarımızdır" dedi.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.