İki genç kız katliamı anlattı

İki genç kız katliamı anlattı

Mardin'de düğüne yapılan kanlı saldırının terörist saldırısı olmasından şüpheleniliyor.


24 televizyonunun edindiği bilgiye göre eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının düğününnde gerçekleşen saldırıdan sağ kurtulan iki genç kız, iki odaya toplanmış ahalinin odalara dalan maskeli kişilerce tarandığını anlattı.

Genç kızların olayın şokundan kurtulamadığı belirtiliyor.

Jandarma komando timleri köy çevresinde geniş çaplı bir operasyon başlatmış durumda.

Yetkililer, olayın iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığını söylerken, terör saldırısı ihtimali de göz önünde bulunduruluyor. Terör şüphesini kuvvetlendiren ise köyün korucu köyü olması. Saldırı sırasınd akorucuların jandarma karakolunda nöbette olduğu belirtiliyor.

GÖRGÜ TANIĞI TÜYLER ÜRPETTİ!

Bilge Köyü'ne getirilen psikologlar yardımıyla ifadeleri alınan genç kızların anlattıklarına göre eve gelen dört saldırgan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu grubu bir oraya silah zoruyla topladı. Uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar, grubun üzerine defalarca ateş açtı. Daha sonra namaz kılan köy imamı ve evde bulan diğer erkekleri de öldüren saldırganlar, bomba atarak olay yerinden uzaklaştı.

KÖYDEN SADECE İKİ KİŞİ KURTULDU

Bu arada İçişleri Bakanlığı'nda kurulan kriz masasına bölgeden gelen bilgilere göre 32 haneli köyün yetişkin erkeklerin tamamı köy korucusu olarak istihdam ediliyor. Korucuların, bölgedeki bir operasyon nedeniyle köyde bulunmadığı ve onların dışında köyde bulunanların tamamının saldırganlar tarafından öldürüldüğü ve sadece iki genç kızın kurtulduğu bildirildi.

Etiketler :