İki General de Şahit!

İki General de Şahit!

Seri numaraları tek tek tutanağa geçirilen bombaların bazıları, Ergenekon soruşturmasında ele geçirilenlerle aynı kafileden çıktı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı adına nakil yapan kamyonda bulunan bombaların Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sayım işlemine Korgeneral Mehmet Emin Alpman ve Tuğgeneral Orhan Büyükgüngör'ün de nezaret ettiği bildirildi. Seri numaraları tek tek tutanağa geçirilen bombaların bazıları, Ergenekon soruşturmasında ele geçirilenlerle aynı kafileden çıktı. Bu yeni gelişme üzerine Ergenekon savcılarının Emniyet'ten kriminal raporu istedikleri ve soruşturma başlatacakları öğrenildi.

 

Ankara'da, Özel Kuvvetler Komutanlığı adına korumasız halde nakil yapan kamyonda ele geçirilen bombaların sayımında iki generalin de hazır bulunduğu bildirildi. Bir e-posta ile gönderilen ihbar mektubu üzerine 10 Mart 2010 tarihinde Başkent'te durdurulan bomba yüklü kamyon, savcılığın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman ile Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Orhan Büyükgüngör'ün nezaretinde 940 adet el bombası kamyondan indirilerek seri numaraları tek tek tutanağa geçirildi. Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki subay ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli bir amir tutanağı imzaladı. Kriminal incelemede kamyondaki bombalardan bazılarının, Ergenekon soruşturmasındaki 12 olayda ele geçen el bombalarıyla aynı seriden olduğu belirlendi. Bombalar ayrıca değişik zamanlarda polis kayıtlarına girmiş 59 olayla da bağlantılı çıktı. Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığı, bombaların Genelkurmay'a ait olduğu için takipsizlik kararı vermişti. Ancak bu karar verilirken, kriminal rapor henüz ortada yoktu. Ortaya çıkan yeni duruma göre Ergenekon savcılarının kriminal raporu Emniyet'ten istedikleri ve soruşturma başlatacakları öğrenildi.

Yeniden soruşturma gündemde

Sivil plakalı kamyonda ele geçirilen el bombalarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı vermişti. Ancak kriminal inceleme sonucunda ilginç bağlantılar ortaya çıktı. Bu bombaların bir kısmının Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen bombalarla aynı seriden oldukları tespit edildi. Olayın seyrini değiştiren bu gelişme üzerine Ergenekon savcılarının, yeniden soruşturma başlatacakları öğrenildi.

Etiketler :