İki Haber İle Sarsıldık

İki Haber İle Sarsıldık

Türkiye bugün iki farklı ilden gelen vahşet haberleriyle sarsıldı.

Çocuğun yüzüne tanınmaması amacıyla sert bir cisimle vurularak çökertildiği belirlendi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, polise yapılan bir ihbarla, Gaziömerbey Mahallesi Altınkum Sahilindeki Beyaz Saray Çay Bahçesi karşısında bir çocuk cesedi bulundu.

Denize 7-8 metre mesafede, başı gövdesinden ayrılmış çocuk cesedi ile ilgili Cumhuriyet Savcısı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve sağlık ekiplerince inceleme yapıldı. İncelemede cesedin 2-2,5 yaşlarında, 11-12 kilogram ağırlığında, siyah saçlı, beyaz tenli, 80 santimetre boyunda, sünnetsiz erkek çocuğa ait olduğu belirtilerek, yaklaşık bir hafta gün önce tanınmaması için başının kesildiği ve yüzünün sert bir cisimle çökertildiği tespit edildi. Çocuğun yüz derisinin tamamen kaybolmuş vaziyette olduğunu belirten yetkililer, cinayetle ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını, bilgi sahibi olanların emniyet güçlerine başvurmaları gerektiğini bildirdi. Öte yandan, bir süre denizde de kaldığı tahmin edilen ceset kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Edirne'ye gönderildi.

-- BİR ACI HABER DE KOCAELİ'NDEN -- 

Kocaeli'de çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek bulundu. Boğazında ip izi bulunan bebek, 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgiye göre, Yahyakaptan Mahallesi Uluçınar Caddesi'nde çöp konteynerinde kundak yapılmış battaniye gören vatandaşlar, içinde bebek olabileceği endişesiyle durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, çöpten çıkardıkları battaniyeye sarılmış mavi bir poşet içinde birkaç gün önce doğmuş kız bebek olduğunu fark etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine giden 112 Acil Servis ekipleri, yaşadığı anlaşılan bebeği, ilk müdahaleyi yaparak Alikahya'daki İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdü. Boğazında ip izi olduğu belirlenen bebek, burada hayatını kaybetti.

Hastane yetkililerinin verdiği bilgiler ve üzerindeki kıyafetlerden yola çıkan polis ekipleri, bebeğin yılbaşı gecesi İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde S.Z. (29) tarafından sezaryenle dünyaya getirildiğini belirledi. Ekipler, S.Z'yi İzmit'teki evinde gözaltına aldı.

Bebeğin hastanede yapılacak otopsisi için Cumhuriyet Savcısının beklendiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Etiketler :