İKİ KARDEŞ ŞEHİTLERE VEFA BORCUNU ÖDÜYOR

İKİ KARDEŞ ŞEHİTLERE VEFA BORCUNU ÖDÜYOR

Erzurum'da iki kardeş her cuma ve bayram günleri Karskapı Askeri Şehitliği'nde, hiçbir yakını olmayan 153 şehidin mezarlarını temizliyor.

Erzurum'da 30 yaşındaki Lokman Er ile 25 yaşındaki kız kardeşi Emine Er, her cuma ve bayram günleri geldikleri Karskapı Askeri Şehitliği'nde, hiçbir yakınlarının bulunmamasına rağmen 153 mezarın temizlik ve bakımını yapıp, dua ediyorlar. Vatan uğruna can verenlere vefa borçlarını ödemeye çalıştıklarını söyleyen Er kardeşler, "Onlarla ne kadar gurur duysak azdır" diyor.

Bayramlarda ve cuma günleri Karskapı Askeri Şehitliği'ne gelen Lokman, Emine Er kardeşler, önce şehitlikte dua ediyor ardından da mezarları sulayıp, bakımlarını yapıyor. 35'i terörle mücadele olmak üzere 153 şehidin mezarını tek tek sulayıp elleri ile yıkayan kardeşleri Erzurum'daki tüm şehit aileleri yakından tanıyor.

"BUNLAR TÜRK HALKININ EVLATLARI"

Vatan uğuruna canlarını veren şehitlere layık olmaya çalıştıklarını belirten Lokman Er, "Şehitlikte bize, 'Hangisi yakınınız?' diye soranlara 'hepsi' diye cevap veriyoruz. Burada bir yakınımızın olup olmaması önemli değil. Bunlar Türk halkının evlatları. Bizim için şehit düştüler. Bu ülke için seve seve canlarını verdiler. Onlar bizim gururumuz. Ne yapsak azdır. Ben ve kardeşim, her bayram ve cuma günleri gelip burada dua eder ve mezarlara su döküp, elimizden geldiğince temizleriz" dedi.

"BURADA HUZUR BULUYORUM"

Şehitlikteki mezarların bazılarının sahipsiz ve hatta bir isimlerinin bile olmadığını dile getiren Emine Er ise, "Burada huzur buluyorum. Buraya yapılan hizmet bana göre ibadettir. Biz ikisi kız toplam üç kardeşiz. Bizimle birlikte ablam da gelirdi. Ama o bugün hasta olduğu için gelemedi. Şehitliğe girmeden önce kapıda tüm şehitlerimiz için dua ederiz. Sonra önce sahipsiz ve isimleri olmayanları daha sonra diğer şehitlerimizin mezarına su döker, mermeri kirlenenleri de temizlerimiz. Bu bize büyük bir zevk veriyor. Tek dileğim akan bu kanın bir an evvel durmasıdır. Artık analar ağlamasın, çocuklar yetim ve öksüz kalmasın" diye konuştu.

ER KARDEŞLER ŞEHİTLERE VEFA BORCUNU BÖYLE ÖDÜYOR

ER KARDEŞLER ŞEHİTLERE VEFA BORCUNU BÖYLE ÖDÜYOR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.