İki kardeş yanarak öldüler

İki kardeş yanarak öldüler

Trabzon'un Hayrat ilçesinde, uyudukları sırada evlerinin çatısının yanarak üzerlerine çöktüğü iki kardeş hayatını kaybetti, anneleri ise ağır yaralandı.

Trabzon'un Hayrat ilçesinde, uyudukları sırada evlerinin çatısının yanarak üzerlerine çöktüğü 7 yaşındaki Simgenaz ve 4 yaşındaki Sercan feci şekilde yanarak hayatını kaybetti, anneleri Arzu Yaldız ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaldız'ın yangın esnasında yanan kıyafetleriyle dışarı çıkarak çocukları için yardım istediği öğrenildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ilçenin Balaban beldesi Hamzalı Mahallesi'nde önceki gece, Adem Yaldız'a ait ahşap evin çatısında elektrik kontağından yangın çıktı. Çatının parçaları, uyumakta olan Arzu Yaldız ile çocukları Simgenaz ve Sercan Aras'ın üzerine düştü.

YANARAK DIŞARI FIRLADI

Gürültüye uyanan anne Yaldız'ın çocuklarını kurtarmak için büyük mücadele verdiği, başarılı olamayınca da giysileri yanar vaziyette dışarı çıkarak komşularından yardım istediği öğrenildi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Balaban, Hayrat, Of ve Gürpınar belediyeleri itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Bu arada, fayans ustası baba Adem Yaldız'ın yangın sırasında evde olmadığı, işi nedeniyle Of'ta bulunduğu belirtildi.

İlçenin Balaban beldesine bağlı Hamzalı Mahallesi Muhtarı Kemal Güzel, rahatsız olduğu için dün gece erken saatlerde uyuduğunu belirterek, 'Gece saatlerinde telefon çaldı. 'Köyde yangın var' dediler. Elektrik akımını kapatmak için mahalleye gelip, akımı kestim. Yanan evin yanına geldiğimde iki katlı ev kül olmuştu. Evde mahsur kalan iki çocuk yanarak hayatını kaybetti. Çocukların anneleri yanar halde dışarı çıkarak komşularından yardım istemiş' diye konuştu.

YAPACAK BİRŞEY KALMADI

Yaralanan annenin bir otomobille Of'taki hastaneye götürüldüğünü ifade eden Güzel, 'Yaldız'ın sağlık durumu ağır. Yangının elektrik kontağından çıktığı sanılıyor. Binanın girişindeki elektrik panosundan başlamış. Anne, yangın sırasında çocuklardan Sercan Aras'ı kucağına alarak evden dışarı çıkarmaya çalışmış, ancak başarılı olamayınca bırakıp dışarı çıkarak yardım istemiş. Bina ahşap olduğu için bir anda alevler her tarafı sarmış ve tamamen yanmış. Yapabilecek bir şey yoktu' dedi.

 

Komşu yardımıyla geçiniyorlardı

Baba Adem Yaldız'ın ilçe merkezinde inşaatlarda fayans ustası olarak çalıştığı için yangın sırasında evde bulunmadığı belirtildi. Yaldız ailesinin geçimlerini sağlamaları için komşularının çeşitli yardımlarda bulunduğu, yakacak ihtiyaçlarının da köylüler tarafından toplanan odunlarla karşılandığı öğrenildi. Yangın sonrasında evin tamamen çöktüğü öğrenildi. Ölen Simgenaz ve Sercan Aras kardeşlerin cenazeleri Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, yaralanan anne Arzu Yaldız'ın tedavisi Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde devam ediyor. aa

Etiketler :