İki konvoy yola çıkıyor

İki konvoy yola çıkıyor

Eski İngiliz milletvekili George Galloway, Gazze'ye Ramazan'dan sonra iki muazzam konvoyun yola çıkacağını söyledi.

Mavi Marmara'da öldürülen aktivistlerin İstanbul'da yapılan cenaze törenlerine katılan eski İngiliz milletvekili George Galloway, “İstanbul'daki müzakerelerimiz sonucunda ilan edebilirim ki, Ramazan'dan sonra biri denizden, biri de karadan, iki muazzam konvoy, yola çıkacak” dedi. Ocak ayında Mısır üzerinden Gazze'ye giden “Özgürlük” konvoyunda bulunan ve Mısır tarafından sınır dışı edilen Galloway, “Gazze filosu”na kanlı baskının “İsrail'in sonunun başlangıcı” olacağını da ifade etti.

Uzun yıllardan beri İsrail karşıtı, Filistin yanlısı faaliyetlerde bulunan George Galloway, İsrail'in Gazze'ye kanlı baskını protesto amacıyla Londra'da düzenlenen bir gösteri sırasında yaptığı konuşmada “Gazze kuşatmasına son vermek amacıyla” Ramazan'ın hemen sonrasında Gazze'ye, iki büyük konvoyun gideceğini şöyle duyurdu:

“İstanbul'daki müzakerelerimizin ardından size ilan edebilirim ki, Ramazan'dan sonra (10 Eylül), biri denizden, biri karadan, iki muazzam konvoy yola çıkacak. Kara konvoyu, Londra'dan kalkacak ve Avrupa, Türkiye, Suriye ve Ürdün üzerinden seyahat edecek, deniz yoluyla Akaba'dan Sina'ya geçecek ve Refah kapılarına girecek ve ben, milyonlarca insanın adına Mısır hükümetine, o kapıları aç ve konvoyun geçmesine izin ver diyorum. Deniz konvoyu ise, eş zamanlı olarak aynı gün yola çıkacak ve ülkeden ülkeye Akdeniz'de ilerleyecek. Birlikte Gazze'nin sahillerine varacağız. Oraya, şimdiye kadar kuşatmanın en büyük kırılmasıyla birlikte gireceğiz ve o gün kuşatmaya son vereceğiz.”



Jerusalem Post tarafından yansıtılan konuşmasında Londra'daki İsrail Büyükelçiliği istikametine işaret ederek, “Londra'nın kalbinde bu katilleri, bu teröristleri istemiyoruz” diyen Galloway, “Gazze filosu” baskının “İsrail'in sonunun başlangıcı” olacağını da savundu.
 

Etiketler :