İki madencinin daha cenazesi toprağa verildi

İki madencinin daha cenazesi toprağa verildi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte ölen işçilerden Ramazan Baştepe (41) ve Yahya Arabozan'ın (30) cenazeleri, Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verildi

Ramazan Baştepe için Yağmurlar köyündeki camide, öğleden önce cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Tan ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan Baştepe'nin eşi Döndü ve 4 kızının, cenaze töreni sırasında güçlükle ayakta durduğu ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Cenaze, daha sonra köy mezarlığına defnedildi.

Yağmurlar Köyü Muhtarı Mesut Doğan, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Baştepe'nin geçim sıkıntısı nedeniyle 6 ay önce yeniden maden ocağında çalışmaya başladığını anımsatarak, ''Ramazan Baştepe'nin çocukları zor şartlarda okumaya çalışıyordu. Onların eğitimi için muhtarlığımızca elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Mustafakemalpaşa'ya eşi ve çocuğuyla iki yıl önce göç eden ve madendeki göçükte yaşamını yitiren Yahya Arabozan'ın cenazesi ise Cebrail beldesinde kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Olayda ölen işçilerden Ahmet Çetin (45) ve Mehmet Çetin'in (47) cenazeleri Gediz'e bağlı Gümüşlü köyünde, Muammer Aktaş'ın cenazesi ise Gökler beldesinde 12 Aralıkta defnedilmişti.

Etiketler :