İki Otobüsün Arasında Kaldı

İki Otobüsün Arasında Kaldı

Törenden dönen Aileye İki İETT Otobüsü Mezar oldu

Edinilen bilgiye göre olay, Üsküdar meydanında belediyenin iftar verdiği iskelenin bitişiğinde meydana geldi. Ok ailesi Zafer Bayramı için, bu yıl ilk defa İstanbul Boğazı'nda da düzenlenen geçit törenini ailenin en küçüğü olan 4 yaşındaki Enes'in uçak ve helikopterleri çok sevmesi nedeniyle izlemek için boğazda gezintiye çıktı.

Aile, geçit töreninin tamamlanmasının ardından dönüşe geçerek Üsküdar Meydanı'na geldi. Evlerine giden otobüse binmek için yoldan karşıya geçmeye çalışan Hatice (28) ve Metin (30) Ok çifti ve çocukları 7 yaşındaki Züleyha ile 4 yaşındaki Enes, kaldırım kenarında park halinde bulunan İETT'ye ait çift katlı iki otobüsün arasından geçmek istedi.

Ok ailesinin iki otobüsün arasından geçtiği sırada arkada bulunan otobüs aniden hareketlenerek önündeki otobüse hızla arkadan çarptı. Bir anda ne olduğunu anlamayan Ok ailesi iki otobüs arasında feci şekilde sıkıştı. Vatandaşların ve sağlık ekiplerinin yardımı ile 4 kişilik Ok ailesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından ağır şekilde yaralanan küçük Enes kurtarılamayarak hayatını kaybederken, baba Metin Ok da ağır yaralandı. Olayda 7 yaşındaki Züleyha çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanırken anne Hatice Ok ise yara almadan kurtuldu. Oğlunun öldüğünü anlayan anne Hatice Ok'un feryatları hastanede bulunan vatandaşların yüreğini burktu. Kendi hastalarını bırakan çok sayıda vatandaş acılı anneyi teselli etmeye çalıştıysa da oğlundan geriye kalan suluğa sıkı sıkıya sarılan Hatice Ok, "Allahım bana yardım et" ve "Enesim, yavrum" diyerek feryatlarını sürdürdü.

Olayı gören vatandaşlar da Ok ailesinin park halinde bulunan iki otobüsün arasından geçtiği sırada arkada bulunan otobüsün aniden hareketlenerek önündeki otobüse çarptığını ve ailenin iki otobüs arasında sıkıştığını söylediler.

Olayın ardından ismi açıklanmayan İETT sürücüsünün gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Etiketler :