İki Paşa hakkında şok iddia

İki Paşa hakkında şok iddia

Türk İntikam Birliği Teşkilatı üyelerinin ilginç bağlantıları ortaya çıktı.

Türk-Kürt çatışması çıkarmak için Kürt işadamlarına saldırı planladığı iddia edilen Türk İntikam Birliği Teşkilatı üyelerinin ilginç bağlantıları ortaya çıktı. Gözaltına alınan bir zanlının "Talimatları Eruygur ve Tolon'dan alıyoruz"dediği iddia edildi.

 

BDP Genel Merkezi ile bazı Kürt işadamlarına silahlı saldırı planlayan Türk İntikam Birliği Teşkilatı'nın (TİBT), Ergenekon zanlıları ile irtibatlı olduğu iddia ediliyor. Örgüte düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir zanlının telefon görüşmesinde "Talimatları Eruygur ve Tolon'dan alıyoruz." dediği öne sürüldü. 'Savaşan Atsız' kod adlı örgüt liderinin, teşkilatı Hollanda'dan yönettiği belirlendi.

 

Türk-Kürt çatışması çıkarmak için BDP Genel Merkezi ile bazı Kürt işadamlarına silahlı saldırı planladığı iddia edilen Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) üyelerinin ilginç bağlantıları ortaya çıktı. 'Savaşan Atsız' kod adlı örgüt liderinin Hollanda'dan yönettiği TİBT'in bazı üyelerinin Ergenekon zanlıları ile irtibatlı olduğu iddia ediliyor. Gözaltına alınan bir zanlının telefon görüşmesinde "Talimatları Eruygur ve Tolon'dan alıyoruz." dediği öne sürüldü.

 

Dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Mardin'de yaptığı konuşmanın ardından Başbuğ'un yargılanması için imza toplayan bazı aydınların Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) üyelerince tehdit edilmesi üzerine başlatılan soruşturma Ergenekon'a yöneldi. Takipteki zanlılardan bazılarının Ergenekon sanıkları ile irtibatlı olduğu iddia ediliyor. TİBT'e dönük operasyonda İstanbul'da gözaltına alınan R.K.'nin teşkilata bağlı timlerin liderliğini yaptığı belirtildi. R.K.'nin mahkeme kararı ile dinlenen telefon görüşmelerinde emirleri Tolon ve Eruygur'dan aldığı yönünde ifadeleri kayda alındı.

 

Operasyonda gözaltına alınan bazı zanlıların ise emekli generaller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un gözaltına alındığı Ergenekon operasyonlarını protesto eylemlerine katıldığı belirlendi. H.A. adlı zanlının TİBT ile Ergenekon sanıkları arasındaki bağlantıyı sağlayan kişi olduğu iddia edildi. K.O.'nun da yine H.A ile birlikte Ergenekon sanıkları Ergün P., Muammer K. ve Sevgi E. ile irtibatları oldukları iddialar arasında. Ergenekon sanığı Muammer K.'nin, Ankara'da TİBT üyeleri ile bir araya geldiği ve toplantılar düzenlediği de saptandı.

 

Öte yandan TİBT'e dönük operasyonda gözaltına alınan bir zanlının evinden "Türkçü Şehir Savaşçısının Direniş Kılavuzu" adı altında ilginç bir belge çıktığı öğrenildi. Kılavuzda, Türkçü devrimi gerçekleştirmenin yegane yolunun Türkçü silahlı direniş olduğu öne sürülüyor ve silahlı eylemde izlenmesi gereken yöntemler ele alınıyor. Silahlı saldırıyı gerçekleştirecek savaşçının harekât yapacağı bölgeyi iyi incelemesi; kamyon, araba ve duvar arkasını mevzi alması gibi detaylar belgede sıralanıyor. Savaşçının saldırı öncesi yüzünü maske ile kapatması, sonrasında kullanılan mermilerde parmak izi bırakılmaması ve silahın imha edilmesi gerektiğine dikkat çekilirken, savaşçının harekâtta her zaman yedek silah ve şarjöre sahip olmasının üzerinde duruluyor.

 

Türklüğün bekası için düşman görülen kişilerin tutsak edileceği, önceden belirlenen gizli sorgulama odalarına alınıp sorgu süreci tamamlandıktan sonra esirlerin imha edilip gece karanlığında uygun arazilere gömülmesi gerektiği gibi ilginç tavsiyeler de belgede anlatılıyor. Kılavuzda sorgulanacak esire daima sert ve acımasızca kaba kuvvet kullanılması gerekliliğine vurgu yapılırken, "Esirin doğru bilgileri aktarmadığını sezinleyen savaşçı, silahının dipçiği ile esirin ön dişlerine doğru sert bir darbe vurarak ön dişlerinin kırılmasını sağlayıp esiri soru yağmuruna tutarak psikolojik direncini kırmalıdır." deniliyor.

 

6 şüpheli tutuklandı

 

'Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT)' adlı oluşuma ilişkin soruşturma kapsamında, 6 şüpheli 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarıyla tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Uşak, Edirne, Kütahya, Muğla ve Karabük'te, bazı internet sitesi kullanıcılarına yönelik eşzamanlı düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 14 kişi, özel yetkili 2 cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcılar 7 kişiyi serbest bırakırken, 7'sini tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Bu kişiler, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ne çıkartıldı. Mahkemenin, 6 kişiyi tutukladığı, bir şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı öğrenildi.

 

AA

 

Etiketler :