'İkinci Susurluk'ta ilginç ayrıntı!

'İkinci Susurluk'ta ilginç ayrıntı!

Patlama düzeneği tamamlanmış 5 kilo plastik patlayıcı yüklü aracıyla kaza yapıp ölen PKK'lı Faik Yorgun'un geriye dönük trafiğini inceleyen Emniyet ikinci bir olaya daha ulaştı.

Patlayıcı trafiği Faik Yorgun'da kesişiyor. Yorgun'un, Adana'da yakalanan 21 kilo plastik patlayıcının da kuryesi olduğu hususunda güçlü şüpheler var. Yorgun'un şehirlere yönelik saldırılar için patlayıcı taşıma kuryesi olduğu ve sözkonusu patlayıcıları Hakkari Kavaklı Köyü kırsalında bulunan PKK'lı teröristlerden alarak şehirlere getirdiği üzerinde duruluyor.

Uşak'ta esrarengiz bir trafik kazasında ölen Faik Yorgun'un aracında bulunan 5 kilo plastik patlayıcı ve bomba düzenekleri, Emniyet'i alarma geçirdi. Yorgun'un trafiğini incelemeye alan güvenlik güçleri, 7 Eylül'de Adana'da yakalan 21 kilo plastik patlayıcıda da Yorgun'un aracılığı olduğu kanaatinde. Uşak'taki kazada aracında bulunan patlayıcıları İzmir'de kullanılmak üzere eylem ekibine götürüyor olması, Yorgun'u patlayıcı trafiğinde kilit hale getirdi.

Terör uzmanları, PKK'nın ateşkes ilan etmesine rağmen sivilleri hedef alan eylemlere yöneldiğini, Hakkari'de köy minibüsüne yapılan mayınlı saldırı gibi Adana ve İzmir'de de bombalı eylemler yaparak toplumda kaos oluşturmayı planladığını belirtiyor.

Faik Yorgun'un öldüğü Uşak'taki kazada otomobilden elektrik düzeneğine bağlı 5 adet A4 ve C4 karışımı bomba eylem yapılacak yerlere ait kroki çıktı. Bomba Bilgi Merkezi'nde incelemeye alınırken, PKK'ya ait olduğu ve Irak'ın kuzeyinden geldiği tespit edildi.

 

Star



Etiketler :