İkiziyle birlikte yaşıyor

İkiziyle birlikte yaşıyor

İkizini karnında taşıyan 2 buçuk yaşındaki İlknur kardeşinden ayrılacağı günü bekliyor

Kilisli bir çiftin yapışık ikiz olarak dünyaya getirdiği bebeklerden biri normal gelişimini devam ettirdi, diğeri ise başı olmadan kardeşinin göğüs ve karnına yapışık olarak büyüdü. İkizini karnında taşıyan 2,5 yaşındaki İlknur, kardeşinden ayrılacağı günü bekliyor.

  
 

Kilis'in Polateli ilçesine bağlı Belenözü Köyü'nde oturan ve akraba oldukları bildirilen Lüfiye İ. ve Ahmet İ, çiftinin 2,5 yıl önce Gaziantep'te bir hastanede, birinin başı olmayan yapışık ikiz kız bebekleri oldu.  
 

Doğumun ardından yapışık ikizler Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan bebeklerden biri normal gelişimini sürdürürken, diğeri ise başı olmadan kardeşinin göğüs ve karnına yapışık olarak gelişimini sürdürdü.

Maddi durumu iyi olmadığı bildirilen ailenin bir daha arayıp sormadığı bebeğe hastane personeli de "İlknur" adını verip sahiplendi.   
 

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Tuncer, bu vakanın yaklaşık 50 bin doğumda bir görüldüğünü söyledi. 
 

Yapışık ikizlerin bir kısmının ayrılabildiğini vurgulayan Tuncer, "Bizim hastamızın ikizinin beyni ve başı yok, ancak diğer organları var. Etik açıdan bunun bu şekilde olması biraz daha avantaj. Çünkü diğer yapışık bebek beyni sinir sistemi olmamasından dolayı ayrı bir şahıs kategorisinde olmuyor. Sadece bunu bir parazit ikiz olarak isimlendiriyoruz. Bundan dolayı ayrılması hukuki ve etik açıdan diğerlerine nazaran doktor ve işin içinde olanları rahatlatacak konumda" diye konuştu. 
 

Özgen, İlknur'u ailesinin arayıp sormadığını geçen temmuz ayında cep telefonundan dedesine ulaşarak tedavisinin devamı için yeşil kart işlemlerini yaptırmalarını istediklerini kaydetti. İHA

Etiketler :